SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ NEOWİSE KUYRUKLU YILDIZI GÖRÜNTÜLEDİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ NEOWİSE KUYRUKLU YILDIZI GÖRÜNTÜLEDİ

Temmuz ayının ikinci yarısından sonra güneş battıktan hemen sonra saat 21.30`dan itibaren gözlemlenebilen Neowise Kuyruklu Yıldızı Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri de gözlemleyerek, harika fotoğraflarla görüntüledi.

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, öğrencileri önceki gün ve dün gece Neowise Kuyruklu Yıldızı görüntülemek için gözlem yaptı.

Temmuz ayının ikinci yarısından sonra Neowise Kuyruklu Yıldızı saat 21:30 dan itibaren gözlenebiliyor. Daha önce birçok gez gökyüzünde gözlem yapan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri, gözlem fırsatını değerlendirdi. Dün ve önceki gün Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri Neowise kuyruklu yıldızının eşsiz görüntülerini fotoğrafladılar.

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Okul Müdürü Fahrettin Karaman, "Kıymetli hayır severlerimiz Seval-Ahmet Çetin çifti, okulumuza desteklerini hiç bir zaman esirgemiyorlar. Geçtiğimiz dönemde okulumuza hediye ettikleri teleskopu kullanarak derin uzay gözlemi, Merkür`ün güneş önünden geçişi, kanlı ay tutulması ve güneş tutulması gibi birçok gözlem yaptık. Çalışmalarımıza kuyruklu yıldız gözlemini eklemenin heyecanını yaşıyoruz."dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ BİR İLKE DAHA İMZA ATTILAR

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencilerinin bir ilke imza attıklarını ifade eden Okul Müdürü Karaman, "21.yüzyılın çıplak gözle görülen ilk kuyruklu yıldızı olan Neowise kuyruklu yıldızını kayıt altına aldılar. Okul bünyemizde kurmuş olduğumuz ekiplerle azimle çalışmaya, eşsiz fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz. Ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki eylül ayı içerisinde TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri, APİS-CANSUT Model Uydu Yarışması, TÜBİTAK İnsansız Hava Araçlar Yarışmasında sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde mücadele edeceğiz. Seval-Ahmet Çetin çiftine okulumuza ve takımlarımıza yapmış oldukları maddi, manevi her türlü desteklerinden dolayı tüm ekiplerimiz adına gönülden teşekkür ederim."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ