Gündem

Gündem Haberleri

KUR ARTIŞI ESNAFI VURDU

KUR ARTIŞI ESNAFI VURDU

Hayat pahalılığı ve kur artışları nedeniyle Kurban Bayramı öncesinde beklediği satışı yapamayan esnaf, zamların bir an önce durmasını bekliyor…

Kurban Bayramı öncesinde gözünü bayram alışverişine diken esnaf umduğunu bulamadı. Bayram alışverişin sürekli gelen zamlar ve döviz kurundaki artışın etkili olduğunu belirten esnaf, “Sözde Bayram var ama biz sinek avlıyoruz. Bir tane müşteri yok.”dedi.

Son iki yıldır yaşanan enflasyonun etkilediği piyasalarda Kurban Bayramı öncesi alışveriş yapmayı planlayan esnafı yeni zamlar ve dövizdeki artışlar etkiledi. Son 15 günden buyana doların 30 TL'ye yaklaşması piyasada hemen hemen tüm ürünlere de zam olarak yansırken, esnaf bayram alışverişinden umduğunu bulamadı. Vatandaşların zaruri alışverişe yönlenmek zorunda kaldığını söyleyen esnaf, “Kurban Bayramı geliyor dedik. Satışlarımızın artmasını bekledik. Ama vatandaş alışverişe çıkmadı. Bayram öncesi beklenen alışveriş bu Kurban Bayramı’nda olmadı.”diye dert yandı.

Kurban Bayramı’na bir gün kalmasına rağmen dükkanın boş olduğunu söyleyen Çerkezköy’ün en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nin kıyısında mağazası bulunan Egem Giyim’in sahibi Selim Arıkök, “Bayram önümüz değil mi? Şu dükkana bakar mısınız. Bir tane müşteri yok. Bekliyoruz işte. Ne gelen var ne giden. İşler kesat.”dedi.



Anahtar Kelimeler: ARTIŞI ESNAFI VURDU

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ YENİLDİ: KIRKPINAR’DA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI