KUMSAL SÖZÜNÜ TUTTU AKAY’A MADALYA İLE GELDİ

KUMSAL SÖZÜNÜ TUTTU AKAY’A MADALYA İLE GELDİ

Türkiye’de üçüncü olarak Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na katılan Kumsal İşlek, Avrupa 2’incisi oldu. Şampiyona öncesi Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden Kumsal İşlek, Avrupa’da madalya sözünü yerine getirirdi.

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl Ocak ayında Antalya'da düzenlenen ve ilk defa katıldığı 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda kendi kategorisinde üçüncü olan Kumsal İşlek, bu başarısı sayesinde 31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı. Avrupa Şampiyonası öncesi Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden minik Kumsal, bu ziyarette Başkan Akay’a madalya sözü vermişti.

KUMSAL SÖZÜNÜ TUTTU

2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda elde ettiği başarı ile Mili Takıma seçilen Kumsal İşlek, daha sonra İrlanda'da 31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonada 17 ülkeden 191 sporcu dereceye girmek için mücadele etti. Milli sporcumuz, şampiyonada birinciyle aynı puanı almasına rağmen averajla ikinci olarak Başkanımız Akay’a verdiği sözü tuttu ve gümüş madalya ile Çerkezköy’e döndü.

ŞİMDİKİ HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI

Annesi Senem İşlek ve dedesi Mesut İşlek ile birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden Kumsal İşlek, “Avrupa Okullar Şampiyonası'nda birinciyle aynı puanı alıp, averajla ikinci oldum. Çok çalıştım ve başardım. Ülkemi ve Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutlu oldum. Bundan sonraki hedefim Dünya Şampiyonası'nda da madalya kazanmak” ifadelerini kullandı.

GURUR DUYDUK

Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kumsal, Ocak ayında Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncü olarak göğsümüzü kabartmıştı. Şimdi de Milli forma ile ülkemizi İrlanda’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda başarıyla temsil etti. Bizleri bu başarısıyla bir kez daha gururlandırdı. İnşallah Dünya Şampiyonası’na da katılacak ve daha büyük başarılara imza atacak” dedi ve minik Kumsal’a eğitim ve spor hayatında başarılar diledi.

 



Anahtar Kelimeler: KUMSAL SÖZÜNÜ TUTTU MADALYA GELDİ

TEKİRDAĞ ZAFER COŞKUSUNU BÜYÜŞEHİR’LE YAŞADI

BÜYÜKŞEHİRİN YAZ SPOR OKULLARINDA 830 ÇOCUK EĞİTİM GÖRECEK

KUMSAL SÖZÜNÜ TUTTU AKAY’A MADALYA İLE GELDİ

12 BRANŞTA DÜZENLENEN YAZ SPOR KURSLARI BAŞLADI

ÇERKEZKÖY'DE YAZ SPOR OKULLARININ 10'UNCUSU BAŞLADI