KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Kültür Varlıklarını Koruma Sempozyumu”nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Tekirdağ turizmine yeni ziyaret noktaları kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Trakya Kalkınma Ajansı ile güdümlü proje desteği kapsamında çalışmalarına başlanmış olan "Miras Atölyesi" projesinin faaliyetleri arasında yer alan kültür varlıklarının korunması ile ilgili sempozyum düzenlendi. Düzenlenen “Kültür Varlıklarını Koruma Sempozyumu”na çok sayıda paydaş ve konuda uzman katılımcı iştirak etti.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK “TEKİRDAĞ TURİZMİNE YENİ ZİYARET NOKTALARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ ilimiz yaklaşık 5000 yıllık kültür mirasına sahip bir medeniyetler diyarıdır. Trak, Makedon, Pers, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tekirdağ, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyetimizin bir ili olmuştur. 2014 yılında büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ ilimizde Büyükşehir Belediyesi olarak tarihsel sorumluluğun bilinciyle göreve başladık. Modern şehircilik anlayışıyla kentimizin gelişimine yön verirken kültür varlıklarımızı korumayı ve yaşatmayı misyon edindik. Bu doğrultuda hem ülkemizde hem de dünyada gerçekleştirilen koruma uygulamalarını incelemeye alarak bilimsel temelli bir yol haritası oluşturduk. Geride bıraktığımız 9 yılda restorasyon projelerimizde büyük mesafe kat ettik. 61 adet restorasyon uygulaması ve 124 proje çalışmasını tamamlamış olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Restorasyon projelerimizin en önemlisi olan Miras Atölyesi Projemiz, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunmuş ve 2021 yılında destek almaya hak kazanmıştır. Miras Atölyesi Binamızda restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle restorasyon projelerimizle geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmaya ve Tekirdağ turizmine yeni ziyaret noktaları kazandırmaya devam edeceğiz. Düzenlediğimiz Kültür Varlıklarını Koruma Sempozyumunun son derece yararlı olacağına inanıyor, değerli konuşmacılarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sempozyumda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin katılımcılara Miras Atölyesi Projesi kapsamında hayata geçirilen ve sürdürülen çalışmalar ile ilgili konuşma yaptı. Dilşad Ergin konuşmasında, kültürel miraslara sahip çıkılmasının öneminin altını çizdi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde restorasyonu tamamlanmış olan yapılar hakkında bilgiler verdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Prof. Dr. A. Halim Orta ve İl Kültür Turizm Müdür Vekili Erhan Güler’in de katıldığı sempozyuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Neşe Atik “Heraion Teikhos Ören Yeri Projesi”, Arkeolog Mehmet Akif Işın “Tekirdağ İlinde Yapılan Arkeolojik Çalışmalar” ve Araştırmacı Gazeteci Funda Çetintaş “Anılarda Ertuğrul Mahallesi Sözlü Tarih Projesi” konularında katılımcılara bilgi aktardılar.