KORONAVİRÜS`E KARŞI ATEŞ ÖLÇÜMLERİ BAŞLADI

KORONAVİRÜS`E KARŞI ATEŞ ÖLÇÜMLERİ BAŞLADI

Son günlerde kamu kurumları başta olmak üzere firmalarda müşteri ve çalışanların girişlerinde yapılan ateş ölçümleri temassız termal kameralarla da yapılabiliyor...

Dünya`daki salgın hastalık koronavirüs tedbirleri her geçen gün artırılırken, alınan tedbirler arasında ateş ölçme cihazları da kullanılmaya başlandı. İşte onlardan ilginç bir cihaz; termal kamera oldu.

TEMASSIZ ÖLÇÜM YAPILIYOR

Koronavirüs salgınına karşı kamu kurumları başta olmak üzere çeşitli işletmelerin aldıkları tedbirler arasında hizmet binalarına gelen vatandaşların ateşinin ölçülmesi de bulunuyor. Son günlerde elde ateş ölçer bir cihazla kapıdan girenlerin alınlarından ateşlerini ölçen görevlilere son veren bir gelişme yaşandı. Çetin Group bünyesindeki Çetin Elektronik Güvenlik Sistemleri, `Termal Sıcaklık Çözümleri` sunmaya başladı. Bu sistemle, temassız ölçüm sağlanıyor. Termal kamerayla birlikte, maske ve şapkanız olsa dahi ölçümler hiçbir temas olmadan gerçekleştirilebiliyor.

ŞAPKA VEYA MASKE ÇIKARMAYA GEREK YOK

Kurum hizmet binalarında kullanılacağı gibi bu sistem havaalanları, kampüsler, iş merkezleri ve metrolarda da kullanılabiliyor. Termal kamera sisteminde, `Güvenliğin sağlanması için doğru sıcaklık ölçümü, hızlı taramalar için temas yok, geçiş alanlarındaki verimlilik için çoklu tarama, tespit anında görsel uyarı, kontrol etmek için maske çıkarmaya gerek yok` gibi özellikler bulunuyor.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM