KÖPEK KULÜBELERİ ORMAN İŞGALİ SAYILDI…

KÖPEK KULÜBELERİ ORMAN İŞGALİ SAYILDI…

Çerkezköy Tepe Mevkii’nde ormanlık alanda yaşayan köpeklerin barınması için yapılan köpek kulübeleri Çerkezköy Orman İşletme Şefliği tarafından Orman Kanunu’na göre ‘İşgal’ sayılarak kaldırıldı.

Orman Kanunu’na göre, ormanda köpek kulübesi, gece konduyla eş tutulurken, hayvanlarda işgalci oldu! İlginç olay; Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları mevkiindeki lüks site sakinlerinden bazılarının sokak hayvanlarının kulübelerini şikayetiyle ortaya çıktı.

MEĞER KÖPEK KULÜBESİ GECE KONDUYLA EŞ DEĞERMİŞ!

Çerkezköy Tepe Emlak Konutları mevkiinde ormanlık alanda hayvan severlerin beslediği sokak hayvanları, bölgede yaşayan bazı site sakinlerine dert oldu! Sokak hayvanlarından rahatsız olan bu şahıslar, ormanlık alandaki kulübelere gözlerini dikti. Kulübelerin kaldırılmasıyla, hayvanlardan kurtulacaklarını düşünmüş olacaklar ki, sitede yaşayan bazı kişiler Orman İşletme Şefliği’ne şikayette bulundu. Bunun üzerine, Çerkezköy Orman İşletme Şefliği, Tepe Emlak Konutları Mevkii’ndeki, ormanlık alanda bulunan köpek kulübelerinin, beslemede bulunan vatandaşlardan kaldırılmasını istedi. Orman Kanunu’na göre ormanda yapılan bir gecekonduyla eş değer olduğu belirtilen köpek kulübelerinin, orman işgali sayıldığı da belirtildi.  Köpek kulübelerinin ormanı işgal ettiğinden, yasalara göre kaldırılması gerektiğini öğrenen hayvan severler istemeye istemeye de olsa, kendi elleriyle hayvanlar üşümesin diye yaptıkları kulübeleri kaldırdı.  Sokak hayvanlarının beslenmesini her gün kendisine dert eden vatandaşlar işte bu videoyu çekerek, kulübelerin kaldırılmasına vesile olanları ise Allah’a havale etti.

ALLAH MERHAMETSİZLERE MERHAMET VERSİN

Dün gece, Facebook’taki Çerkezköy Hayvanseverler sayfasından yayınlanan videoda hayvanları her gün besleyenlerden olduğunu söyleyen bir kişi hem konuşuyor hem de bölgeyi, kulübeleri ve evsiz kalan hayvanları gösteriyor. Hayvanları beslemeye giden vatandaş, "Bugün beslemeye geldik. Burası gördüğünüz gibi orman. Yerleşim alanlarına en az 1 kilometre. Burası orman. Bu ormanın içinde kulübeler var. 4-5 tane. Görüyorsunuz. Her yer insan pisliği ormanda. İşte bunlar evlatlar. Beslediğimiz. Tepe Emlak Konutları’nda birkaç sakin. Sakin demicem. Cani, zulüm eden. Hayvan düşmanları, Bu hayvanları yerinden ediyor. Bu gece, buraya gelinip, yarın sabaha kadar müddet verilip, bu kulübelerin kaldırılması istendi. Evet kurumlar görevini yapıyor. Kanunları uyguluyor. Kanunlarda yeri yok, ormanda yeri olmasının. Ne yazık ki merhametsiz insanlarda bu kanunları kullanarak, bu kış günü… Değerli arkadaşlar bakın bu kış gününde bu evlatları… Her gün bakıp gözümüzden sakladığımız, bu evlatları… Emeklerle yapılan bu ormanın içinde 4-5 tane kulübeyi... Bunları kaldırmakla ihbar ettiler. Başardılar. Allah… Yüce adalete sığınıyorum. Şu ormanda… Daha bak, görülmüyor… Yerleşim alanları taa nerede…Bunlar şu an yemek bekliyor. Her gün beklediğimiz canlar. Kimseye zararı ziyanları yok. Hepsi aşılı. Ama gel gelelim, insanoğlu hala… Kovidden de ayılmadılar, depremden de, hastalıktan da… İşte böyle lüks sitede oturanlar var. Bu site o sitede… Şikayet eden site… Aynı kişiler bunlar… Allah’ta bunları şikayet edeni… Bu yavruları ormandaki yerinden yurdundan edenlerden de… Allah bunların hesabını sorsun. Herkese hayırlı akşamlar… Allah merhametsizlere merhamet versin… Başka da bir şey demiyorum. Allah masumların yardımcısı olsun."diyor...

İşte o videodaki vatandaşın kışın ortasında evsiz ve korunaksız kalan hayvanlar için feryadı:

 



DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR

BOŞ ARAZİDE YANGIN ÇIKTI

BARO BAŞKANI GÜRCÜN BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI SAĞKAN’I ZİYARET ETTİ

FİRARİ HÜKÜMLÜ KIRKLARELİ’NDE YAKALANDI

KIRKLARELİ’NDE 265 KAÇAK GÖÇMEN YAKANDI