KIZILPINARLILAR`IN SORUSU: YETİŞİR Mİ YETİŞMEZ Mİ?

KIZILPINARLILAR`IN SORUSU: YETİŞİR Mİ YETİŞMEZ Mİ?

Çerkezköy Belediyesi, 31 Mart`da yapılacak muhtarlık seçimlerine üç aydan az bir zaman kalarak, Kızılpınar Mahallesi`ni 3`e bölmesi muhtar adaylarının kafasını karıştırdı. Muhtar adayları, "Seçime üç mahalle olarak mı tek mahalle olarak mı gireceğiz?" diy

Çerkezköy Belediyesi`nin  muhtarlık seçimlerine kısa bir süre kala Kızılpınar Mahallesi`ni 3`e bölmesi muhtar adaylarının kafasını karıştırdı. Kızılpınar`da en az 15 muhtar adayı şimdi "Seçime üç mahallede mi tek bir mahalle olarak mı gireceğiz?"diye soruyor.

BENCE YETİŞMEZ!

Trakya Flaş Haber`e 20 yıl gibi uzun bir süre muhtarlık yapan daha sonra 5 yıldır da Çerkezköy Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar`a Kızılpınarlı muhtar adaylarının durumunu sordu? Dumanlar, "Benim düşüncem üç mahalle olarak seçime gidilmez. Yetişmez."dedi.

YETKİLİ BİR AĞIZ DEDİ

Şu anda muhtarlık listelerinin kesinleştiğini hatırlatan Dumanlar, "Bir toplantıdaydık. Kızılpınar Mahalle muhtarı da vardı. Şimdi isim vermeyeceğim ama yetkili bir ağız şunu dedi. Kızılpınar üçe bölünmüş hayırlı olsun. Seçime yetişecek mi? Muhtarımız da yetişecek diyorlar dedi. O yetkili kişi `bence yetişmez` dedi. Bence de yetişmez. Büyükşehir`den geçecek, Kaymakam`dan geçecek, Vali`den geçecek YSK`ya (Yüksek Seçim Kurulu) gönderilecek. YSK değerlendirip karar verecek.

DAHA ÖNCE İKİ KEZ TEKLİF VERDİK

AK Parti grubu olarak hem 2016 yılında hem de 2017 yılında Kızlpınar`ın bölünmesi için teklif sunduklarını ancak Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Meclis Üyeleri`nce reddedildiğini hatırlatan Şükrü Dumanlar, "Seçime üç ay kala neden bölündü? Anlamış değilim! Madem bölecektiniz zamanında bu işi yapsaydınız ya, bugün kimse mağdur olmazdı. Biz grup olarak iki kez gündeme getirdik, ama CHP grubu reddetti. Şimdi birden bire seçime çok az bir süre kala bölündü."dedi.

KOMİSYON`DA DA DİLE GETİRDİK

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumunda gündeme alınan ardından da İmar Komisyonu`na sevk edilip daha sonra ikinci oturumda üç ayrı mahalleye bölünen Kızılpınar Mahallesi`nin son durumu ilgili görüşlerini anlatan Dumanlar şöyle devam etti: "Komisyon da biz sorduk. `Daha önce bölünmesi için teklif verdik siz niye karşı çıktınız` dedik. Ama cevap vermediler. Şimdi hiçbir sorun olmadan üç mahalle muhtarlığı için seçim yapılırdı. Burada eski bir muhtar olarak ve 6 yıl Ankara`da Federasyon`da görev yapmış biri olarak söylüyorum ki Kızılpınar`daki muhtar adaylarına yazık edildi. Bugün ben olsam aday olmam. Ya da 6 ay sonrası için kendi mahalleme yönelik çalışma yaparım. Çünkü bugün seçime girersen kazansan dahi 6 ay sonra yeniden seçim olacak. Yazık günah değil mi? Üç mahallede 5`er muhtar adayı desen 15 kişi eder. 15 kişiye yazık edildi."diye konuştu.

BİZE YETİŞİR DEDİLER

Kızılpınar`ın halihazırdaki muhtarı Ahmet Milli ise Trakya Flaş`a yaptığı değerlendirme de, "Bize yetişecek dediler. Bildiğim kadarıyla bugün de Büyükşehir Encümeni`nden geçmiş. Bir yerde takılıp kalmazsa yetişir diyorlar. Çerkezköy`deki YSK yetkililerine de sorduk, yetişir dediler. Daha üstlere sormak için de yetkili değilim."ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ