KIBRIS’A ASKERİMİZİN İLK AYAK BASTIĞI YER BURASI!

KIBRIS’A ASKERİMİZİN İLK AYAK BASTIĞI YER BURASI!

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde Kıbrıs’ta bulunan Çerkezköylü muhtarlar, ilk çıkarmanın yapıldığı Yavuz Çıkarma Plajı’nı ziyaret etti.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümünde Mahalli İdareler Hizmet Derneği’nin organizasyonu ve Çerkezköy Belediyesi’nin desteğiyle Kıbrıs’ta bulunan Çerkezköylü muhtarları, çıkarmanın yapıldığı koy başta olmak üzere müze ve tarihi mekanlara ziyaret gerçekleştirdi.

Üç günlük eğitim semineri için Kıbrıs’ta bulunan Çerkezköylü muhtarlar, 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümünde tarihi ve kültürel, mekanları ziyaret etti. Mahalli İdareler Hizmet Derneği’nin organizasyonuyla Girne, Gazimağusa, Lefkoşe ve Barış Gücü Birlikleri ile Birleşmiş Milletler Askeri kontrolündeki Maraş bölgesini ziyaret etti.

ÇIKARMANIN YAPILDIĞI KOY DUYGULANDIRDI

Beş Parmak dağlarının eteklerinden Kıbrıs’a ilk askerimizin çıktığı 20 Temmuz 1974’teki tarihi Yavuz Çıkarma Plajı’nı ilk olarak ziyaret eden muhtarlar ardından Barış ve Özgürlük Müzesi’ne geçti. Girne’deki bu ziyaretlerin ardından Gazimağosa’ya geçen Çerkezköylü muhtarlar ve gazeteciler, burada ilk olarak Maraş bölgesini ziyaret etti.

NAMIK KEMAL İÇİN HAZIRLANAN ZİNDAN

Yakın bir zamanda bir bölümü sivillere açılan Maraş bölgesinde 1974 yılından beri insanların terk ettiği boş binaların olduğu bölgeyi yürüyerek rehber eşliğinde görme imkanı bulan muhtarlar ardından Gazimağosa’da bulunan ve 1571 yılında Padişah 2. Selim’in veziri Lala Mustafa Paşa’nın fetihten sonra adını verdiği yüzlerce yıllık tarihi camiyi ziyaret ettiler. Burada ayrıca Tekirdağlı yazar Namık Kemal’in sürgüne gönderildiği Kıbrıs’ta onun için hazırlanan zindanı da muhtarlara gösteren rehber, ancak Namık Kemal’in zindan da kalmadığını belirtti. Namık Kemal, Kıbrıs’ta dönemin önemli hastalıklarından olan sıtma hastalığına karşı da Kıbrıslılarla birlikte önemli mücadelelerde bulunmuş.

Gün boyu süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezisinin ardından Çerkezköylü muhtarlar akşam saatlerinde konakladıkları otele döndü.



TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ