KENT PARK`IN 2. ETABI DA HİZMETE AÇILDI

KENT PARK`IN 2. ETABI DA HİZMETE AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy`de yapılan Kent Park`ın 2. Etabı`da sona ererek gerçekleştirilen bir törenle hizmete girdi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, "Çerkezköy bu hizmeti hakediyor"dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy`de yaptırılan Kent Park, düzenlenen tören ile açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil?in açılış konuşmasının ardından Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün, Candan Yüceer ve Enez Kaplan da selamlama konuşmaları ile Çerkezköylülere hitap ederek açılışı yapılan Kent Park?ın hayırlı olması temennisinde bulundu.

ROZETİMİZİ ÇIKARDIK

Program Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay?ın konuşması ile devam etti. Akay, ?Bizler 5 yıl boyunca bu topraklara huzurla, gururla, mutlulukla hizmet ettik. Ve 5 yıllık mücadelenin sonunda gönül birlikteliği yakaladığımız siz değerli hemşerilerimle birlikte meydanlarda buluşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gururu ve mutluluğu bizlere yaşattınız, Allah hepinizden razı olsun? dedi. 8 Nisan 2014 tarihinde Belediye Binası?nın kapısından içeri girerken rozetini çıkardığını söyleyen Akay şunları dedi: ?Dedik ki yakamızdaki parti rozetini çıkartıyoruz, biz bugünden sonra `Herkesin Belediye Başkanı olacağız` dedik. O anlayışla 5 yıl boyunca mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı bu topraklara Kadir Başkanımla beraber el ele, kol kola, omuz omuza hizmet verdik? diye konuştu.

ÇERKEZKÖY HAKEDİYOR

Çerkezköy Kent Park 2. Etap Açılış töreninde son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Başkan Kadir Albayrak konuşmasında, "Büyükşehir Belediyemizin prestij projelerin biri olan ve Çerkezköy ilçemize değer katan Kent Park 1. Etabını geçen yıl hep beraber gerçekleştirdik. Bugün ise 2. etabını hizmete sunarak bu önemli projemizi tamamlamış oluyoruz. 15 bin metrekare alana sahip Kent Park 1. Etabında 9 bin metrekare sert zemin taş döşemesi, 4 bin 600 metrekare rulo çim serimi ve sulama sistemi kurulumu, 3 bin 200 adet çalı dikeni dikimi, 6 bin 250 adet mevsim çiçeklerinin ekimi, 46 adet dekoratif elektrik direği kurulumu, bir takım fitness grubu, 2 takım çocuk oyun grubu kurulumu yaptık. Ayrıca park içerisinde 410 metre uzunluğunda koşu yolu,  1.550 metrekare kauçuk zemin, 5 adet satış büfesi, 15 adet bank ve 15 adet çöp kutusunun imalatı gerçekleştirdik. Park bünyesinde 305 metrekare alana sahip kafeterya ve WC bulunuyor. 35 bin metrekare alana sahip Kent Park 2. Etabında ise kuru havuz, çocuk oyun alanları, açık hava gösteri alanları, kaykay pisti, spor sahaları, engelsiz temalı park alanı, koşu yolu, bisiklet yolu, restoran kafe, satış büfeleri, köprü aydınlatması ve kent mobilyaları yer alıyor. Hızla büyüyen, gelişen ve güçlü sanayisiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Çerkezköy bu hizmetleri hak ediyor." dedi.

11 İLÇEDE 11 OKUL YAPTIK

Vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda aileleriyle ve çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, spor yapabilecekleri böyle parkı Çerkezköy`e kazandırmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi olarak Çerkezköy ilçemizde pek çok hizmeti gerçekleştirdik. Çerkezköy`e verdiğimiz hizmetler elbette Kent Park`la sınırlı değil. Bilindiği gibi burada TESKİ bünyesinde büyük bir altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Dere yataklarımızı ıslah ettik. 11 İlçeye 11 Okul Projemiz kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunu eğitim ve öğretime kazandırdık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatımız devam ediyor. Çerkezköy Kültür Merkezimizi de tamamladık. 14 Mart günü ? yani bir hafta sonra ? Kültür Merkezimizin açılışını da hep beraber gerçekleştireceğiz. Bugün burada bunun müjdesini veriyor ve tüm halkımızı açılış törenimize katılmaya davet ediyorum."diye konuştu.

TÜRKİYE`NİN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GETİRME İDEALİYLE ÇALIŞACAĞIZ

Yaptıkları tüm hizmetler dışında Çerkezköy Bağlık Viyadüğü`nün projesisinin hazır olduğunu belirten Albayrak, "Derhal çalışmalarına başlayacağız. Çerkezköy Atatürk Viyadüğü Yaya Yolunu genişleteceğiz. Bu Çerkezköy`ümüz için önemli. Çerkezköy Tepe Kavşağı ? Büyük Çavuşlu, Çerkezköy Altı Yol Kavşağı Dalçıkı, Çerkezköy Modern Katlı, Kapalı Otopark, Çerkezköy Meydan Altı Otoparkı, Çerkezköy Kavakdere Mesire Alanı, Çerkezköy Bilim Merkezi ve Gezegen Evi, Çerkezköy Sosyo Kültürel Tesis, Aşevi ve Çerkezköy Öğrenci Yurdu önümüzdeki dönemde ilçemizde hayata geçireceğimiz projelerimizdir. Değerli hemşerilerim, Mart ayı sonu itibariyle ilk 5 yıllık hizmet dönemimizi tamamlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Büyükşehir Belediye Meclisimiz ve 11 ilçe belediyemiz ile uyumlu bir şekilde çalışarak bu günlere geldik. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor ve bunu siz değerli halkımızla paylaşıyoruz. Bizim başarımızın gerçek mimarı sizlersiniz. Sizlerden aldığımız yetki ile Tekirdağ`ı Türkiye`nin parlayan yıldızı haline getirme idealiyle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Çerkezköy Kent Park 2. Etap açılış töreni yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu. 

Kent Park 2. Etap açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün, Candan Yüceer ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaş katıldı.



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR