KAYMAKAM NAZMİ GÜNLÜ: BU SADECE BİR DARBE DEĞİL İŞGAL HAZIRLIĞIYDI

KAYMAKAM NAZMİ GÜNLÜ: BU SADECE BİR DARBE DEĞİL İŞGAL HAZIRLIĞIYDI

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Çerkezköy’de düzenlenen programa Kaymakam Nazmi Günlü’nün konuşması damga vurdu.

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “15 Temmuzda yaşananlar, sadece bir darbe girişimi veya ülke yönetimini ele geçirme çabası değildir. Bu kalkışma ile milletimizin parçalanması, kaos ortamı yaratılması ve ülkenin işgale hazır hale getirilmesi amaçlanmıştır.”dedi.

MÜFTÜ ÇATMAKAŞ DUA ETTİRDİ

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program daha sonra Osmanlı Camisi Müezzin Kayyumu Abdullah Karacan’ın Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Karacan’ın güzel sesiyle okuduğu ankebut süresinin ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş dua yaptırdı.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANARAK SÖZLERİNE BAŞLADI

Kur’an tilaveti ve duanın ardından Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, kürsüye geldi. Günlü, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Günlü, “15 Temmuz Birlik ve Demokrasi Günü programı çerçevesinde düzenlediğimiz demokrasi nöbeti programına teşrifleriniz için teşekkür ediyor sizleri saygı ile selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Sözlerime başlarken, silahlara, mermilere, tanklara, uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper eden, milli birliğimiz için, devletimizin bekası için, istiklal ve istikbalimiz için canına feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

YALNIZ BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİL, İŞGAL HAZIRLIĞI

Günlü daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “8 yıl önce yaşananlar milletimizin tarihinde görülmüş en büyük ihanetlerden biridir. Çeşitli bölgelerde baharı getiriyoruz diye ülkeleri parçalayan devletleri bölen insanları katleden güçler bizim ülkemizde de aynı sinsi oyunlarını sahneye koymuşlardır. 15 Temmuzda yaşananlar, sadece bir darbe girişimi veya ülke yönetimini ele geçirme çabası değildir. Bu kalkışma ile milletimizin parçalanması, kaos ortamı yaratılması ve ülkenin işgale hazır hale getirilmesi amaçlanmıştır. Askerimizin, polisimizin, yargı organlarımızın ve tüm devlet güçlerinin içerisine yerleştirilmiş olan şer ve ihanet çeteleri harekete geçirilmiş milletimizin silahları ile milletimizin meclisi başta olmak üzere tüm hassas noktalara, milli ve manevi değeri yüksek yerlere saldırı düzenlenmiş, devlet büyüklerimiz ve yüce milletimiz hedef alınmıştır.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI ÜZERİNE HALKIMIZ MEYDANLARA AKIN ETMİŞTİR”

Kaymakam Günlü, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı çağrıya atıfta bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: “Tarihin tüm dönemlerinde, her türlü ihanete karşı koymuş, esareti kabul etmektense ölmeyi tercih etmiş olan necip milletimiz bu ihanetin karşısında da iman dolu göğsünü siper etmiştir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara, köprülere, havaalanlarına akın etmiş, canı pahasına tanklara, uçaklardan atılan bombalara direnmiş ve bu alçaklığa geçit vermemiş, birkaç saat gibi kısa bir sürede hainlere gereken dersi vermiştir. Milletimizin kutlu direnişi ve zaferinden sonra devletimiz de askeri, polisi, jandarması, yargısı ve tüm kurumları ile bu ihanetin içerisinde olan kanı bozukların temizlenmesi, devletin ve milletin bu hainlerden arındırılması için mücadele başlatmış, hiç kimsenin yaptığı yanına bırakılmamış, hukuk ilkeleri çerçevesinde her kesin layığını bulması sağlanmıştır.

“AZİM VE KARARLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUZ”

Saygı değer katılımcılar, bugün, sembolik demokrasi nöbeti tuttuğumuz bu meydanlardan, milletçe tek yürek ve tek yumruk olarak benzer bir ihanete asla fırsat vermeyeceğimizi, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu tüm dünya ya bir kez daha ilan ediyoruz. Karşımıza çıkacak güç ve kullandıkları maşalar kim olursa olsun, ihanet nereden gelirse gelsin, milli iradeye demokrasimize, ülkemize ve kutsal bildiğimiz değerlere sahip çıkama azim ve kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle bir kez daha anıyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlkesine olan bağlılığımızı, devletimizi korumak için onu kuranlar kadar kararlı olduğumuzu ifade ederek, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Milli birlik ve demokrasi gününüz kutlu olsun.”

Kaymakam Günlü’nün konuşmasının ardından, şiir gösterisi, sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması izlendi. Program, temsili demokrasi nöbeti ve gece 00.13’te tüm camilerde okunan sala ile son buldu.

Programa, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Süleyman Rüzgar, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasiler, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 



ERGENE’DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

SİLAHLI SALDIRIDA AĞIR YARALANAN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

YASADIŞI YOLLARDAN YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞAN 8 ŞAHIS YAKALANDI

JANDARMA BARAJLARA BALIK BIRAKTI