KAYMAKAM DURU ÜÇ FİDAN DİKTİ, GÖLGESİNDE ÇAY SÖZÜ VERDİ

KAYMAKAM DURU ÜÇ FİDAN DİKTİ, GÖLGESİNDE ÇAY SÖZÜ VERDİ

Çerkezköy’de “Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle yüzlerce fidan toprakla buluşurken, Kaymakam Murat Duru beraberindeki Kaymakam Adayı İsa Bertan ile birlikte üç fidan dikerken, işte bu sözü verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" etkinliği çerçevesinde Çerkezköy’de 500’ün üzerinde fidan dikildi. Fidan dikimine kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Ambardere mevkisinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Ormanı’nda düzenlenen programda fıstık çamı dikildi. Etkinlikte ayrıca Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketleri Çerkezköy Orman İşletme Şefliği görevlileri tarafından öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilere boyama kitabı, kalem ve maske dağıtımında bulunuldu.

DURU FİDAN DİKMEK KADAR BAKIMIDA ÖNEMLİ

Fidan dikiminde beraberindeki Kaymakam Adayı İsa Bertan ile birlikte üç fidan birden diken Kaymakam Murat Duru, daha sonra bu fidanlar büyüdükten sonra altında çay içme sözü almayı da ihmal etmedi. Kaymakam Duru, diktiği fidanlara ismini de yazdı.  Fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, fidan dikimi kadar bunların bakımı, sulamasının da çok önemli olduğunu vurguladı. Kaymakam Duru, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonuyla Türkiye’mizin her tarafında her yıl 11 Kasım’da saat 11:11’de fidan dikiliyor. Biz de ilçemizde bu faaliyeti gerçekleştirmiş olduk. Gelecek nesillerimize güzel bir ormanlık alan bırakmak istiyoruz. Biliyorsunuz buraya daha önce fidan dikimi yapılmış. Şimdi biz tutmayan fidanların yerine yenilerini dikerek, burasının tam bir orman olması için çalışıyoruz. İnşallah bu diktiğimiz fidanların altında yetiştikten sonra gölgesinde hep beraber yine buluşur birlikte çay içeriz” dedi.

Fidan dikim törenine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve Kaymakam Adayı İsa Bertan’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Tevfik Can Bakal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?