KARA: MUHTARLIK YASASI’NI ÇIKARTACAĞIZ

KARA: MUHTARLIK YASASI’NI ÇIKARTACAĞIZ

DEVA Partisi İlçe Başkanı Yunus Kara Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı kapsamında 360 gün içinde Muhtarlık Yasası’nı çıkartacaklarını taahhüt ettiklerini hatırlattı.

Muhtarlar Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, yerelde ve yerinde yönetimin katılımcı ve çoğulcu demokrasinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, DEVA Partisi tarafından açıklanan Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı’nda 360 gün içinde Muhtarlık Yasası’nı çıkartacaklarını taahhüt ettiklerini hatırlattı.

Muhtarların vatandaşlara en yakın yetkili kişiler olduğunu kaydeden Kara, günümüzde E-Devlet sayesinde muhtarlara düşen görevlerin azaldığı şeklinde gözükmesine rağmen yeni yetki alanlarının da doğduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti. Muhtarlık kurumunun düzenlenmesi ve daha etkin hale getirilmesi gerektiğini belirten Kara, “Bu kapsamda partimizin açıklanan Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı’nda vurgulandığı gibi yerel yönetimlerin karar süreçlerinin katılımcı ve çoğulcu bir zemine kavuşturulması için muhtarların sisteme güven içinde katılımlarını sağlayacağız. Örneğin Çerkezköy’ün Bağlık Mahallesi’nde yapılması planlanan çalışmalar hakkında mutlaka Bağlık Mahallesi Muhtarının karara etki edecek bir sözü olması gerekiyor ve bu sadece sözlü olarak değil yasal bir zemine kavuşması gerekiyor.” dedi.

MUHTARLAR TARAFINDAN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

DEVA Partisi’nde “Bir derdi-sıkıntısı olan vatandaş devlete gitmeden, devletin vatandaşı bulması gerekiyor” şeklinde bir anlayış olduğunu belirten Kara, “Bunun için sorunların yerinde ve hızlı bir şekilde muhtarlar tarafından sorunları çözecek diğer kurumlara aktarılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklanan Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı’nda 360 gün içinde ‘Muhtarlık Yasası’nın çıkarılacağına dair bir takvim belirlendiğinin altını çizen Kara, Muhtarlık Yasası hakkında şu bilgileri verdi: “Muhtarların taleplerinin de dikkate alınarak müstakil bir Muhtarlık Yasası düzenlenmesi gereği vardır. Muhtarların mahallelerini ilgilendiren hususlarda karar alma süreçlerine katılımları sağlanmalı, muhtarlıklardan gelen bilgi ve veriler politika geliştirmek üzere yerel yönetimlerce dikkate alınarak kullanılmalıdır. Muhtarların görev, yetki ve sorumluluklarını değişen şartlar çerçevesinde yeniden tanımlayıp bu tanımlara uygun özlük hakları ve organizasyon yapısını tesis edeceğiz. Muhtarların özellikle seçilme şartlarını, seçim süreçlerini, özlük haklarını ve emekliliklerine ilişkin uygulamaları Muhtarlık Yasası ile yeniden düzenleyeceğiz. Nüfusu belirli bir eşiğin üzerindeki mahallelerde gerek iş yükünün kaldırılabilmesini gerek sağlıklı bilgi alınabilmesini teminen muhtarlara yeterli ödeneği ve belediyeler üzerinden yardımcı insan gücü desteğini sağlayacağız. Muhtarları muhatap almak üzere bir Belediye Başkan Yardımcısı belirlenmesini sağlayacağız. Muhtarlık binalarının belirli standartlarda inşası ve asgari büro giderlerinin karşılanması görevini belediyelere vereceğiz. Acil Durum ve Afet Yönetimi mevzuatı uyarınca muhtarlara verilen görevlere paralel olarak gerekli ekipman desteğini sağlayacağız. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyoruz”

 



Anahtar Kelimeler: : MUHTARLIK YASASI’ ÇIKARTACAĞIZ

KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK