KAPAKLI’DA SAMSUNLULAR FEDERASYONU HEMŞERİLERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

KAPAKLI’DA SAMSUNLULAR FEDERASYONU HEMŞERİLERİNİ KAHVALTIDA BULUŞTURDU

Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu, Kapaklı’da kahvaltıda buluştu.

Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Kapaklı’da kahvaltı düzenledi. Kahvaltı Programı'nda yönetim kurulu üyeleriyle Federasyon Başkanı Hasan Acar, hemşerileri ile bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini perçinledi.

Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nun kahvaltısında bir konuşma yapan Federayon Başkanı Hasan Acar, yönetim kurulu üyelerini ve görev dağılımını da açıkladı. Buna göre federasyon yönetiminde Hasan Acar Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcıları, İlyas Uysal, Zafer Çalışkan, Murat Eviş, Ali Çelik, Mustafa Keleş.  Genel Sekreter Ayhan Uysal, Sekreter Hüseyin Çalışkan, Sayman Aktürk, yönetim kurulu üyeleri Fatih Acar, Ceylan Yanar, Adnan Erden, Mustafa Ak, Hasan Dursun, İlyas Yahşi, Hasan Keskin, Gökhan Türken, Rüştü Zeytinli, Mustafa Önder, Erol Özkan, Emrah Sevinç, Mustafa Döveç, Şükrü Önder, Abdullah Coşkun, Hüseyin Aydoğdu. 

KÜÇÜK TÜRKİYE KAPAKLI’DIR…

Burada bir konuşma yapan Hasan Acar, hemşeri derneklerinin bir araya gelmesinin en önemli sebebinin çatıda birleşmek olduğunu belirterek, “Kapaklı’da bu kadar dernek varken, biz dedik ki, bu dernekleri kontrol altına alalım, hepsinin bir birinden haberdar olmaları. Önceliğimiz tabandaki Türkiye’nin her yerinden gelen, kırsaldan gelen fakir fukarayı, hemşerilerimizin ki hepimiz aynı yerlerden geldik, hepimiz yoksul insanlarız. Trakya’ya, Çerkezköy’e, Kapaklı’ya gelmemizin ana temasında, bulunduğumuz illerde, şehirlerde, köylerde iş ve aşımızın olmamasıydı. Özünde buraya ekmeğimiz için geldik. Bu vesileyle biz Kapaklı’ya her zaman diyoruz ki, küçük Türkiye Kapaklı’dır. Bunu her anlamda, her platformda da dile getiriyoruz. Çünkü Kapaklı’da 81 ilden göç var. Bugün biz burada Kapaklı Samsunlular Derneği’nin, daha önce kuruluşu 2002 yılından buyana, hemşerilerimizin sayısının artmasıyla birlikte dernek sayısı da oldukça arttı. Hemen hemen her ilçeden bir dernek olduğu için biz de bundan birbuçuk yıl önce 19 Mayıs 1919 sayılı Trakya Tekirdağ Samsun Dernekleri Federasyonu’nu kurduk. Biraz kuruluşumuzda sancılı süreç yaşadık ama bugün hemşerilerimizi ben kutluyorum. Kimin nereden baktığı önemli değil, benim baktığım pencere şu. Aslında bizim insanımızın her birinde özgüven olduğu için, yürekli oldukları için onlarda da aynı bizim gibi hizmet yarışında olacağız diye bir federasyon daha karşımıza çıktı. Ben özellikle Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Keleş’in, o süreçte iki federasyon var diye biraz çekimser davrandı. Ben basının huzurunda asla ve asla hemşerilerimizin dağılmasına izin vermeyeceğini ifade ederek, Mustafa Başkanımızda adeta kendisini feda edercesine ‘biz hasan başkanımızın yanındayız’ diyerek kendileri böyle adeta feda eden dört tane kardeşimiz var. Mustafa Döleç, Savaş Önder, Murat Eriş, Mustafa Sağdıç kardeşlerim. Ben bunlara sizlerin huzurunda sonsuz teşekkür ediyorum.”

SAMSUNLULAR ARKAMDA MESAJI…

Bu arada, Samsun dernekleri Federasyonu’nun toplantısında Genel Başkan Hasan Acar, CHP’den Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu hatırlatarak, bu konuda da açıklamalarda bulundu. Samsunlular’ın Kapaklı’da 20 bin oyu olduğunu dile getiren Hasan Acar, Samsunluların Kapaklı’da her zaman siyasete yön verdiklerini söyledi. Acar,  “Nasıl ki Dünya’nın gözü Türkiye’nin üzerinde bölüp parçalamak için, Kapaklı siyasetinin de gözü, Samsunluların üzerinde, böl, parçala, yut misali. Samsunluları biz nasıl böleriz? Nasıl etkisiz hale getiririz? Samsunlular bölündüğü takdirde bizim işimiz tamam, mantığıyla yola çıkan mevcut siyasilerimizin bir yanılgıda olduğunu, bugün Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Keleş, benim yanımda böyle dimdik durarak bunu perçinledi. Ben dedim ki, Mustafa Kelaş, ‘benim yanımda sen olmasan, benim siyaset yapmama da gerek yok’ dedim. Mustafa Keleş düşünmüş taşınmış, çocukluk arkadaşımız, beraber değirmen bekledik, değirmen ortaklığımız var. Geldi omurgalı bir şekilde, bizim yanımızda durdu. Kapaklı Samsunlular Derneği önünde birileri şov yapamayacak.” dedi.

Konuşmasına CHP’den başvuruda bulunduğu Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı’na da değinen Hasan Acar, “Atatürk’ün Samsun’a çıkışı bir tesadüf değil. Onun için biz Samsunlular artık bundan sonra bölünmek yok, parçalanmak yok. Bizi de takip eden diğer sivil toplum örgütleri… Dün akşam Karslılar Derneği’ne gittim. Dediler ki, Samsunlular birleşti mi? Evet Samsunlular birleşti. Kim, rahatsız mı oluyor? Kim keyif mi alıyor? Artık Samsunlular birleştiği için kimse kimseye Samsunlular dağılıyor fırsatını vermeyeceğiz. Bu birliktelik gücümüzle birlikte Allah’ın izniyle, mensubu olduğumuz siyasi parti de bize bu yetkiyi verdiği takdirde, biz de bu gücü değerlendireceğiz, taçlandırmış olacağız.”diye konuştu.



ÇOSB ANAOKUL ÖZELLEŞTİRİLDİ

ÇERKEZKÖY LGS'DE TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 1'LİK DİLİME 5 ÖĞRENCİ SOKTU

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ