KAPAKLI’DA BÜYÜK ZAFERİN 100 YIL KUTLAMASI

KAPAKLI’DA BÜYÜK ZAFERİN 100 YIL KUTLAMASI

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kapaklı’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma ve tebrikat töreni ile kutlandı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

“EŞSİZ BİR ESER OLAN BU ZAFERİN HER SAFHASI TEK TEK DÜŞÜNÜLMÜŞ, HAZIRLANMIŞ VE YÖNETİLMİŞTİR”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Astsubay Oktay Oktay yaptı.  Oktay konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zaferin 100’üncü yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 100 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekun bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.” dedi.

Jandarma Astsubay Oktay Oktay konuşmasını, “Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekun olarak savaştıklarını bir kere daha ispatlanmıştır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadeleriyle tamamladı.

KAYMAKAMLIK MAKAMINDA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Jandarma Astsubay Oktay Oktay konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlama programı Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile sona erdi. Burada Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, tebrikleri kabul ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

 



Anahtar Kelimeler: KAPAKLI’ BÜYÜK ZAFERİN KUTLAMASI

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI