Tarih: 20.09.2024 14:15

KAPAKLI’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazilik unvanının verilişinin 103’üncü yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene katılarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı temsilciliği üyeleriyle bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Gazilerimiz destansı tarihimizin yaşayan abideleridir. Vatan sevdası ile bu topraklar için göğsünü siper eden kahraman gazilerimize minnettarız. Kıymetli gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı İstihkam Yarbay Süleyman Yıldırır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve gaziler, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

GAZİ ÇETİNTAŞ BİR KONUŞMA YAPTI

Tören Kapaklı Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Kapaklı Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Akabinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla tören sona erdi.

GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliğini ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi.

GAZİLER, GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ YEMEKTE AĞIRLANDI

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla akşam saat 19.00’da ise Atatürk Kültür Merkezi’nde Kapaklı Kaymakamlığı tarafından gaziler, gazi ve şehit ailelerinin ağırlandığı yemek programı düzenlendi.

“GAZİLERİMİZ ŞANLI TARİHİMİZİN EBEDİ KAHRAMANLARIDIR”

Programda bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “gazilik” unvanı ve “mareşal” rütbesinin verilişinin 103’üncü yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz vefanın, sadakatin, bağımsızlık tutkusunun simgeleridir.” dedi.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN HATIRASI MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE EBEDİYEN CANLI KALACAKTIR”

Gazilerimizin aziz Türk milleti için her daim gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Çetin, “Milletin birliği ve vatanın bütünlüğü için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız aziz milletimiz için her daim gurur kaynağı olmuştur. Cesaretin ve fedakârlığın timsali olan gazilerimizden aldığımız manevi miras, ülkemize duyduğumuz sevgi ve sadakatimizi her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Bu mukaddes emaneti hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak, kahraman milletimize vefa borcumuzdur. Yaşadığımız toprak parçasını vatana dönüştüren, bizlere millet olma şuurunu aşılayan şehit ve gazilerimizin hatırası milletimizin gönlünde ebediyen canlı kalacaktır.” diye konuştu.

“19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NÜ TEBRİK EDİYORUM”

Kapaklı Belediyesi olarak her daim gaziler, gazi ve şehit ailelerinin yanlarında ve emirlerinde olduklarını belirten Başkan Çetin, “Türkiye Cumhuriyetinin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, gazilerimize en içten saygılarımı sunarak 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Çetin’in ardından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal da bir konuşma yaparak günün önemine değindi ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —