Tarih: 04.09.2022 16:28

KAPAKLI SPOR’A DESTEK GECESİ!

Facebook Twitter Linked-in

Kapaklı’nın öncü spor kulüplerinden olan Kapaklı Spor için yardım gecesi düzenlendi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de katıldığı bu anlamlı geceye, Kapaklı siyasetinden önemli isimler ve iş insanları katıldı.

Kapaklı Spor‘un geleceği ve başarısı için düzenlenen yardım gecesine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Bıyık, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatma İşbilir ve siyasi partilerin yönetimlerinden isimlerin, STK’ların temsilcileri, Çerkezköy ve Kapaklılı iş insanlarının da katıldığı yardım gecesine, Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Cengiz Vural ve yönetimi de tam kadro olarak katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK ATMOSFERİ!

Gece yiyecek ve içecek servisi ile başladı. Yemeğin ardından, gecenin resmi açılışı saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan istiklal marşı ile yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonu’nu ortak bir hedef ortak bir amaç için dolduran siyasiler, iş insanları sporcular ve davetliler birlik ve beraberlik atmosferi oluşturdu.

BAŞKAN VURAL KONUŞMA YAPTI!

Bu birlik ve beraberlik atmosferinin oluşmasına öncülük eden Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Cengiz Vural, gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Vural, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Belediye Başkanım, Sayın Kamu kurumu idarecilerim ve kıymetli misafirler, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bilindiği üzere Kapaklımızın en nadide değerlerinden olan Kapaklı Sporumuzun yeni yönetimi ile bir hikâyeye başlıyoruz.

SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL

Bu hikâye yeni bir hikâye ve içerisine başarıların sığacağı bir hikâye olması içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Misyonumuz Kapaklıyı en iyi şekilde temsil etmek, vizyonumuz kurumsal açıdan sporun sadece futboldan ibaret olmadığını bölgemize göstermektir. Yeni yönetimimizle birlikte Kaymakamımız Bayram Sağır ve Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çetin liderliğinde profesyonel liglerde dâhil tüm branşlarda en iyi yerde tamamlamak olacaktır.

BEN OLURSAK DAĞILIR BİZ OLURSAK GÜÇLENİRİZ

Futbol takımı, altyapılar spor okulları, erkek voleybol ve basketbol takımları, bireysel sporlar, briç takımı ve veteranlar olmak üzere sporun her alanında her dalında olmak gibi bir gayemiz var. İnanıyoruz ki gönül almak, gönül vermekle mümkün olur. Yunus’un dediği gibi ‘Ben olursak dağılır biz olursak güçleniriz’ Kader gayrete âşıktır, ben ve ekibim Kapaklı için, Kapaklı sporumuz için elimizden gelen en iyisini ortaya koyma çabası içerisinde olacağız.

HERKESE TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM!

Şimdiye kadar Kapaklı Spor ’da görev yapmış, kulübe emek vermiş tüm başkanlarımıza ve yönetimlerine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım. Kapsayıcı bir yönetim kuruluyla Kapaklı Sporun tüm paydaşlarının ortak bir platformda bir araya getirip özellikle 30 bin öğrencisi olan ilçemizde çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan koruyacak bir tanesini bile doğru yola sevk ettim biz de kendimizi şanslı sayacağız. İşimiz meşakkatli olsa da yönetim kurulumuzda ve siz değerli büyüklerimizin desteğiyle yolun sonu Şampiyonluklar değil başarı olacaktır inşallah. Buraya kadar geldiniz kapaklı sporumuzu desteklediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu yolculukta maddi ve manevi destekleri hep yanımızda olan başta kapaklı kaymakamımız Sayın Bayram Sağır’a Kapaklı belediye başkanımız değerli abim Mustafa Çetin’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Mottomuzu herkes bilsin diye bir kez daha söylemek istiyorum önce Kapaklı, önce Kapaklı Spor.”

BAŞKAN ÇETİN KONUŞMA YAPTI!

Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Cengiz Vural’ın konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’de gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Çetin Konuşmasında şunları söyledi: “1981 yılında kurulan Kapaklı Sporun genç takımında forma giymiş bir arkadaşınızım. Göreve gelince yönetim değişikliğine gittik.

AMATÖR BİR RUHLA MÜCADELE ETTİK.

Nizamettin Çoban, birlikte top oynadığımız arkadaşımız, abimiz, kulüp başkanı olarak geldi ve şöyle bir iddia ortaya koydu. Genç bir takımla kendi yetiştirdiğimiz evlatlarımızla, mücadele edelim. Amaç illa şampiyonluk olmasın. Amaç Kapaklının içinden yetişmiş değerlerle, Kapaklıya değer katalım. Biraz daha amatör bir ruhla mücadele edelim. Dışarıdan gelen futbolcularla, dışarıya giden paralarla verilen mücadelenin bize bir şey kazandırmayacağını söyledi.

ŞAMPİYON OLDUK AMA…

Mütevazı bir bütçeyle ve mütevazı bir takım kurduk. Yaş ortalaması, 19.3dü o dönem o takım şampiyon oldu ve tarihinde ilk defa Kapaklıyı Bölgesel Amatör Liginde (BAL) temsil etme hakkı kazandı. Araya Pandemi girdi, maçlar oynanmadı. Sonrasında bir şekilde sezon oynandı. Statüden dolayı takım 3’üncü olmasına rağmen birinci ve ikinci takım Tekirdağ’ın il sınırları içerisinde olduğu için, 3’üncü olan biz kontenjan ve statü gereği tekrar ligden düştük. Bu statünün azizliğine uğradık.

KURUMSALLAŞMA SÜRECİNE GİTTİK!

Tabi cengiz hocamız, kulübün hocası olarak görev yapıyordu. Biz orada da bir değişiklik bir kan değişimi yapmak istedik. Daha profesyonel ve daha kurumsal bir anlayışla, daha çok genci spora teşvik etme maksadıyla, kulübün içinde kurumsallaşmayla ilgili bir altyapı oluşturduk. Birçok farklı spor branşını da Kapaklı sporun önderliğinde, lisanslı sporcularla temsil etmek için faaliyete koyulduk.

KAPAKLI’DA BULUNAN TAKIMLAR AMATÖR LİGLERE DAVET EDİLDİ!

Göreve geldiğimizde iki tane takım vardı. Kapaklı Site Spor ve Kapaklı Spor vardı. İlçemizde faaliyet gösteren kartal sporu, Pınarça Spor’u akabinde Karaağaç Spor’u da aynı şekilde davet ederek Kapaklımızı temsil eden 5 tane amatör kulübümüz olmuş oldu. Gayemiz şuydu daha fazla lisanslı sporu kazandıralım, genç kardeşlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyalım ve burada spora sevdirelim. Sporun kardeşliğiyle onları birleştirelim. Kapaklının gençliğini orada yeşertelim. Bunu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İrfan Danışmaz’a okullarımızda tertiplediğimiz birçok etkinlikle de beslemek istediğimizi söyledik

15 MİLYON HARCADILAR…

Şimdi kıymetli hemşerilerim, Tekirdağ Spor BAL liginde birinci oldu yaklaşık 15 milyon para harcadılar ve birinci oldular.  Bizim harcadığımız paranın 10 katını harcadılar. Play Off’lara gittiler orada bütün maçları kaybederek geri geldiler. Ülkede maalesef futbolun geldiği nokta biraz sıkıntılı. Çok ciddi paralar harcanarak elde edilen başarılar.  Görüyorsunuz ki size çok fazla bir şey katmıyor.

PROFESYONEL OLAN SPORCU YOKSA BİR HÜKMÜ DE YOK!

Rasim başkanla da zaman zaman sohbet ediyorum. Velimeşe Spor çok başarılı bir çıkış yaparak. Tekirdağ genelinde kıymetli bir konumda. Başkana soruyorum diyorum ki bugüne kadar yetiştirdiğiniz profesyonel sporcu var mı? Altyapıdan başka kulüplere transfer olan bir oyuncunuz var mı? Yok diyor. Yoksa hiçbir hükmü de yok. Biz Kapaklının bütün gençlerini biraz önce hocam söyledi 30 bin öğrencimiz var. 30 bin öğrencisi olan ilçede, çok daha fazla gence temas ederek top yekûn bir faaliyet ortaya koymamız lazım.

DAHA FAZLA GENCİMİZİ PROFESYONEL YAPMAK İSTİYORUZ!

Daha fazla rekabeti, daha fazla lisanslı sporcuyu, her branştan tabi besleyeceğimiz altyapıyla beraber daha çok sporcuyu gencimizi biz profesyonel yapmak istiyoruz.  Bu yaz düzenlediğimiz ya okullarında 12 bin kardeşimiz evladımız çocuğumuza eriştik. 13 farklı branşta etkinlikler yaptık.  Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için bir organizasyon yapıyoruz.

BELEDİYE OLARAK İMKÂNLAR KISITLI!

Belediye olarak bütçemiz çok kısıtlı. Bütçemizin bir kısmını yasalar çerçevesinde destek olarak aktaramıyoruz. Yani biz kafamıza göre istediğimiz kadar parayı kulüplere bütçeden aktaramıyoruz. Orada bir kısıtlama var. O rakamın üzerine çıkamıyoruz. Bu nedenle sponsorlar üzerinden giderek, kulüplerimize kaynak sağlamaya çalışıyoruz. Zaman zaman kaynaklarımızla beraber iş dünyasını ziyaret ediyoruz, sanayi kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Oralardan sponsorlar temin ediyoruz.

İKİ TAKIMIMIZ PROFESYONEL LİGLERDE!

Bu yıl Site Spor voleybolda profesyonel liglerde mücadele edecek. Kapaklı Sporda basketbolda profesyonel bir mücadele yapacak bunları önemsememiz sebebiyle bu tarz bir etkinlikle onlara bir kaynak sağlayalım ve onalar destek olalım istedik. Amacımız kapaklımızda yetişen gençlerimize sahip çıkmak.  O gençlerimizi ileride iyi takımlarda ter akıtan ve Kapaklıyı temsil eden bireyler olmasını sağlamak.  Akabinde şampiyonluklar kendiliğinden gelecek diyorum hepinize saygılarımı sunuyorum. İyi ki geldiniz sağ olun.”

AÇIK ARTTIRMA YAPILDI!

Gecede Kapaklı Spor için açık arttırmayla, ürünler satıldı. İlk önce bir futbol topu en yüksek teklifi veren (59 bin Tl) Mecit Çoğal’a satılırken.

Kapaklı Sporun çerçeve içerisine koyulmuş formasını ise en yüksek teklifi veren (61 bin Tl)  Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin almış oldu.

Yardım gecesinde açık arttırmalardan elde edilen gelir 120 bin TL oldu. Geceye katılan diğer davetlilerin de yapmış olduğu bağışların ve toplam bağış tutarının kulüp tarafından açıklanması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —