DİYANET ?SEN DEN KIZILAY? A KAN BAĞIŞI

DİYANET ?SEN DEN KIZILAY? A KAN BAĞIŞI

Diyanet-Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsmail Bütün ve sendika yönetimi Kızılay`a kan bağışında bulundu.

Diyanet-Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsmail Bütün ve sendika yönetimi Kızılay`ın kan bağış çadırına giderek kan verdi. Şube Başkanı Bütün, "Bir damla kan bir hayat kurtarır.Kızılay`a verdiğin bir damla kan bir can demektir."dedi.

DİN ADAMLARINDAN KAN BAĞIŞI

Hafta sonunda Çerkezköy Belediyesi`nin yanında kan bağışı çadırı kuran Kızılay`ın ziyaretçileri arasında Diyanet-Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsmail Bütün ve sendika yönetimi de yer aldı. Bütün ve yönetimi, kan bağışında bulunurken herkesin kan bağışında bulunması tavsiyesinde de bulundu. Sendika Şube Başkanı Bütün,  "Yüce dinimiz İslam, insana ve insan sağlığına büyük ehemmiyet vermiştir.Sağlığın kıymeti ise, ancak kaybedildiğinde daha iyi anlaşılmaktadır. Pek çok sayıda insan, tedavisi olmayan COVİD -19, kanser gibi küresel hastalıklarla uğraşırken, bir o kadar insan da, organ ve kan nakli beklemektedir. Kan bağışı, dini ve fıkhi açıdan zaruret olarak değerlendirilmektedir. Kan bağışı yapılması da, kan kaybına uğrayan hastalar için organ nakli kadar önemlidir. Ülkemiz deprem bölgesindedir her an deprem zedeler, terör saldırısına uğrayan askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, trafik kazasında acil kazazedeler, ameliyat masasında kan bekleyen hastalar, doğal afete maruz kalan vatandaşlarımızın her an acil kana ihtiyacı olabilir. Hiçbir fert benim kana ihtiyacım yok diyemez. Bir damla kan bir hayat kurtarır. Kızılay`a verdiğin bir damla kan bir can demektir."diye konuştu.

İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA EN FAYDALI OLANDIR

"Kan bağışının, kan verilene olduğu kadar, kan verene de bir çok yararı vardır."diyen İsmail Bütün, şunları kaydetti: "Şöyle ki; kan verenin kanının yenilenmesini ve bünyesinin daha dinç olmasını sağlamaktadır. Sevgili Peygamberimizin `insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır`  şeklindeki buyruğunu anımsayarak, bizler de insanlara faydalı olmak için, kan bağışı konusunda Diyanet- Sen Çerkezköy Şubesi olarak üzerimize düşen görevi en hızlı şekilde yerine getirmeliyiz. Kan bağışı yapan  Başkan yardımcılarıma ve üyelerimize, telefonla Sendikamızı arayarak veya sosyal medyadan destek veren üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum."



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?