'KALKINMA İÇİN KADIN GİRİŞİMİ ŞART' PROGRAMI ÇTSO’DA DÜZENLENDİ

ÇTSO Konferans Salonu’nda, KAGEDER'in hazırladığı ‘Kalkınma için kadın girişimi şart’ çalıştayı düzenlendi.

Kadın Geliştirme Derneği’nin (KAGEDER) hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Kalkınma için kadın girişimi şart’ çalıştayı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda ‘Kalkınma için kadın girişimi şart’ çalıştayı düzenlendi. Program Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi ve aynı zamanda ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Nazan Çoban ile KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt’un gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Çoban ve Bozkurt’un konuşmalarının ardından ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kalkınmada kadının rolü ve kadın girişimcilerin önemini vurguladığı bir konuşma gerçekleştirdi. Ahmet Çetin şunları söyledi: 

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

“Bölgemiz ülkemizin en büyük üretim üslerinden bir tanesi. Bölgemizi geleceğe taşımak için el birliği ile çalışacağız. Bölgemizi hak ettiği konuma getirmek için birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız. Birlikte olduğumuz takdirde başaramayacağımız hiçbir iş yok.” 

PROJE TANITILDI

Gerçekleşen konuşmaların ardından proje yazarı ve eğitmen Güllü Kazak, katılımcıları proje hakkında bilgilendirdi. Eğitmen Kazak, kadın girişimciliği, girişimciliğin önemi, kadınlara ait girişimlerin artması ve yaygınlaşma nedenleri gibi birçok başlığa değindi. Kazak, gerçekleştirdiği konuşmasında, “Proje kapsamında Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi genelinde 12 ay boyunca 1000 kadına ulaşılarak,  kadınların girişimcilik konusunda eğitilmesi ve toplumda güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje hak temelli bir çalışma modeli ile uygulanacağı için ilk etapta Girişimcilik Eğitimi kapsamında 25 kadın eğitmen eğitimi programına alınacak, daha sonra eğitmen olmaya hak kazanan kadın eğitmenler tarafından İlçe genelinde ikamet eden 1000 kadına girişimcilik eğitimleri verilecektir.” ifadelerini kullandı.

KADIN GİRİŞİMCİLER TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Proje tanıtımının ardından bölgenin önde gelen girişimcileri arasında yer alan 26. dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, NTC Endüstriyel Reklamcılık Şirket Müdürü Gülnur Kocaçınar, hayırsever Müjgan Karagöz, influencer Emine Taşçı, Artı Kalibrasyon Laboratuvarı Sahibi Melek Şen ile Enze Dekor ve Çevre Düzenleme Şirket Sahibi Emel Memiş, katılımcılara hayat hikayelerini ve iş tecrübelerini aktardı.

Program, soru cevap kısmının ardından gerçekleşen ödül töreni ile son buldu.

Programa: 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Kadın Girişimciler Melek Şen, Seval Çetin, Müjgan Karagöz, Emel Memiş, Gülnür Kocaçınar, Emine Taşçı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

 



KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ