KALDIRIMIN ALTINI GÖREN ŞAŞKINA DÖNÜYOR

KALDIRIMIN ALTINI GÖREN ŞAŞKINA DÖNÜYOR

Çerkezköy Atatürk Caddesi üzerinde kaldırım altında 7 metreye varan boşlukları görenler şaşkına dönüyor.

Çerkezköy’de Atatürk Caddesi üzerinde devam eden altyapı ve üst yapı çalışmaları ilginç bir olayı da gün yüzüne çıkardı. Meğer cadde üzerindeki onlarca binanın yanında kaldırım atları depo olarak uzun yıllar önce verilen izinlerle yapılmış. Bazıları ise izinsiz, ruhsatsız yapılmış…

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi ile TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından yürütülen Atatürk ve Öztrak Caddeleri, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile Meydan Yeraltı Otopark’ı projelerinin devam ettiği şu günlerde gönleri şaşkına çeviren görüntülerde yaşanıyor. Altyapı çalışmaları bir taraftan yürütülürken TESKİ’nin geçtiği yerlerde Çerkezköy Belediyesi de üst yapı (Kaldırım, peyzaj, aydınlatma vs.) çalışmalarına start verirken, onlarca binanın dibinde yola uzanan boşluk alanlar ortaya çıktı. Uzun yıllar önce yapıldığı ortaya çıkan, boşlukların, esnaf ve bina sahiplerince depo olarak kullanıldığı belirtiliyor.

ERTOPRAK İŞMERKEZİ ÖNÜNDE 7 METREYE UZANAN DEPO ALANI BIRAKILMIŞ

Çerkezköy Belediyesi’nin, doldurarak kapattığı binaların kenarlarında kaldırım altlarına yapılan ve depo olarak kullanılan alanlar bir türlü bitmek bilmiyor. Bazı boşlukların bina temellerini tehdit eder vaziyette olduğu da belirtiliyor. Öyle ki son olarak kapatmak üzere çalışma başlatılan deponun kaldırımların altını tamamen kapladığı görülüyor. Atatürk Caddesi üzerinde Ertoprak İşMerkezi’nin bulunduğu yerde binadan 7 metre uzunluğundaki depo alanı görenleri şaşkına çeviriyor. Yıllardan beri yürüdükleri kaldırımların altının boşluk olduğunu görenler, hayretlerini gizleyemiyor. Bazı vatandaşlar, “Bunlara nasıl müsaade edilmiş.” diye soruyor. Uzun yıllardır Ertoprak İş Merkezi’nde işletmesi bulunan birçok vatandaş, belediyenin başlattığı çalışmayla birlikte kaldırım altının boş olduğunu öğrendiklerini söyledi.

ATATÜRK CADDESİ ÜZERİNDE ONLARCA YERDE BULUNUYOR

Çalışmaların, hızını etkileyen bina kenarlarına yapılan ve kaldırım altlarını neredeyse tamamen kaplayan bu depo olarak kullanılan alanların kapatılması uğraşan Çerkezköy Belediyesi, bazı güçlüklerle de karşılaştığı öğrenildi. Bazı bina sahipleri depo alanlarını kapatmadığı gibi kapatılmasına da engel çıkardığı, bu yüzden çalışmaların aksadığı öğrenildi.

30 YIL ÖNCE İZİN ALINMIŞ

Bina kenarlarına yapılan depoların uzun yıllar önce yapıldığını söyleyen Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “25-30 yıl önce izin alınmış. Bunların ruhsatları var. O dönem belediye ruhsat vermiş. Bunların bazıları da ruhsatsız ama. Ruhsatsız olanları doğrudan kapatıyoruz. Ama ruhsatlı olanlar zorluk çıkartıyor.” açıklamasında bulundu.

DUVAR ÖRÜLÜP KAPATILIYOR

Bu arada, 1994 yılında yapımı tamamlanan Ertoprak İş Merkezi’nin bulunduğu yerde caddenin neredeyse tamamını kapsayan kaldırım altındaki boş alan, önceki gün kapatılmaya başlandı. Kaldırımın birkaç noktasını kıran belediye ekipleri, bina kenarlarına duvar örülmesini bekliyor. Daha sonra belediye ekipleri tarafından binadan 7 metreye kadar uzanan, depo alanı olarak boş bırakılan alanı doldurarak kapatacak.  Belediye ekipleri cadde üzerindeki çalışmaları yürütürken, onlarca noktada bulunan bu tür depo alanlarını da bir taraftan kaldırımları tamamen kırarak, kapatıyor.



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?