BİLİYORUZ BİZE GÜCÜNÜZ YETİYOR...

BİLİYORUZ BİZE GÜCÜNÜZ YETİYOR...

Kadına şiddetin önüne geçilemez hale geldiği son dönemlerde Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt`tan, isyan eden sözler.

Son dönemde artan `kadına şiddet` olayları hakkında isyan eden Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği (KAGEDER) Başkanı Zeynep Bozkurt "Lütfen erkekler biliyoruz bize gücünüz yetiyor. Ama lütfen bu gücünüzü sevgi yönünde kullanın." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemine oturan `Emine Bulut` adlı bir kadının eski eşi tarafından acımasızca evladının gözü önünde öldürülmesi herkesi isyan ettirdi. Kadına `karşı şiddet`e her kesimden tepkiler yükselirken, kadın dernekleri de isyan noktasına geldi. Çerkezköy KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt ile son zamanlarda artan kadına karşı şiddet olayları ile şiddetin nedenleri ve çözümleri hakkında konuştuk. Bozkurt, bildik cümlelerle değil ricacı ifadelerle adeta isyanını dile getirdiği konuşmasında bakın neler anlattı.

SEYİRCİ DEĞİL MÜDAHİL OLUN

İnsanların neden şiddet uyguladıklarını anlatan KAGEDER Zeynep Bozkurt, ?Öncelikle, gücü yetenin gücü yetmeyene uyguladıkları şiddeti kınıyorum. İnsanlar şiddeti aile ve çevresinden ve benzeri yerlerden görerek benimsiyor. Toplum şu an giderek duyarsızlaşıyor ve yapılan şiddete müdahale etmek yerine izlemeyi tercih ediyor. İnsanlar şiddeti gördüğünde seyirci değil müdahil olmalı. Bugün şiddeti o yaşıyorsa yarın kendi başına da gelebilir. Bu bakımdan bana ne diyemeyiz. Bir kadın bir anne, bir abla, bir kız kardeş, bir eştir. Şiddet meyli olan insanlar, bir kere bu olaya kalkıştı ise takibe alınmalı ve tedavi edilmelidir.?diye konuştu.

İNSAN İNSANA EMANET, İNSANLIK HERKESE EMANET

?İnsani duygularımızı kaybetmeyelim? diyen Bozkurt, şöyle devam etti: ?İnsanların hayatı tehlikede ise müdahale etmekten korkulmamalı. Şiddet gördüğünüz her yerde müdahale edilmeli. Çünkü insanlığımızı kaybetmemek için bu önemli. İnsan insana emanet, insanlık herkese emanet?  

EVLENMEDEN ÖNCE EĞİTİM ALINMALIDIR

Şiddeti önlemek için insanların temel düzeyde eğitim alması gerektiğini ifade eden Bozkurt, ?İnsanları temel düzeyde eğitilecek bir kanun yapılmalı. Ailenin, kadının ne kadar değerli olduğunu anlatan öğretiler olması gerekiyor. Ayrıca evlilikten önce eğitim şartı getirilmeli. Nasıl ki ehliyet almadan araba kullanamıyorsak, toplumu oluşturan aile kurumunun da eğitim alınmadan kurulmaması gerekir. Evliliğe engel olacak sağlık problemleri olan insanlar, tedavi edildikten sonra evliliğe müsaade edilmelidir.? diye konuştu.

EŞİTLİK ADALETLE VE EĞİTİMLE OLUR

Eğitim ve adaletin şart olduğunu vurgulayan Bozkurt, şöyle dedi: ?Kadın ve erkek fiziksel olarak eşit değil. Eşitlik ancak adaletle ve eğitim ile olabilir. Kadın ahlak yönünden tahrik etti gibi bahaneler ile cezai indirimler uygulanıyor bu durum ortadan kalkmalıdır.?

DİZİLER VE FİLMLER AİLE YAPISINA UYGUN OLMALI

İnsanların göre göre şiddete alıştığını söyleyen Bozkurt, ?Dizilerde, filmlerde ve saire insanlar şiddet olayları göre göre aşinalığı oluyor. Ve bir süre sonra normal bir olay imiş gibi görmeye başlıyoruz. Dizilerin ve filmlerin aile yapısına önem veren örfümüze, kültürümüze ve adetlerimize uygun yaşam tarzlarının sahnelendiği yapımları görmek istiyoruz. ? dedi.

KADIN MUTLU OLURSA TÜRKİYE MUTLU OLUR

Son olarak da Türkiye`nin gündemine oturan eski eşi tarafından öldürülen `Emine Bulut cinayeti` hakkında konuşan KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt, ?Ölmek istemiyorum` diyen bir anne, `ölme anne` diyen bir çocuk. Aslında bu duruma ne denilebilir. Sözün bittiği yer. Bir tek Emine Bulut yok! Bir sürü Emine Bulutlar var. Lütfen erkekler biliyoruz bize gücünüz yetiyor. Ama lütfen bu gücünüzü sevgi yönünde kullanın. Unutulmamalıdır ki, kadın güçlü olduğunda erkeğe sırtını dayamaya gerek duymaz. Çocuğuna daha güzel eğitim verir. Kadın mutlu olursa aile mutlu olur. Aile mutlu olursa Türkiye mutlu olur.? diye sözlerini tamamladı.



TEKİRDAĞ’DA DÖNEL KAVŞAKTAKİ KAZA KAMERADA

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI