KADINA YÖNELİK HİZMET KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

KADINA YÖNELİK HİZMET KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım: Ümit ediyorum ki kadına şiddet tamamen ortadan kalkar ve hepimiz çok daha birbirini seven bir toplum içerisinde yaşarız.

Tekirdağ Valiliği destekleriyle, kadınlarla ilgili yürütülen çalışmalarda hizmet kapasitesinin artırılması, yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşülmesi amacıyla Kadına Yönelik Hizmet Kalitesinin Geliştirilmesi Çalıştayı düzenlendi. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın destekleriyle İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ülkü Uslu, İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelleri katıldı. 

Çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu bir konuşma yaptı. Müdür Uslu konuşmasında şunları dedi: “Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri olarak kadına şiddetle ilgili ne yapabiliriz, sorunları nasıl daha kolaylıkla çözebiliriz bununla ilgili çalışacağız. Biz burada iyi, güzel uygulama örneklerimizi de konuşarak birbirimizden destek alacağız. Daha iyi nasıl yapabiliriz, en iyi hizmeti nasıl verebiliriz, hizmet kalitemizi nasıl artırabiliriz yönünde çalışmalarımız olacak.” 

BİRBİRİMİZDEN DESTEK ALACAĞIZ 

 Sonrasında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise şunları kaydetti: 

“Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli aynı bölgenin insanları, dertleri, tasaları bir olduğu gibi sevinçleri de aynı. Kadına şiddet meselesi bütün dünyada olduğu gibi toplumumuzun da kanayan bir yarası. Bunun nasıl mücadele ederiz? Tabi ki her şeyden önce eğitim şart. Mutlaka eğitim olacak. Kültürel anlamda, inanç anlamında ve sosyal anlamda baktığımızda kadına şiddet kabul edilebilir bir durum değil. Ne inancımızda, ne kültürümüzde, ne de sosyal alışkanlıklarımızda var. Ama bir vakıa olarak da kadına şiddet var. Bununla mücadele etmek, bunu ortadan kaldırmak, olabildiğince azaltmak ve hatta sıfırlayabilmek hepimizin ana hedeflerinden bir tanesi olmalı. Bunu inşallah yapabiliriz.  Bu çalıştay inşallah hayırlara vesile olur. 3 ilden gelen arkadaşlarımızın katkılarıyla inşallah daha güzel eğitim yapmaya, daha güzel insanların yönlendirilmesine vesile olacak sonuçların çıkmasını ümit ediyorum. 

ÜMİT EDİYORUMKİ KADINA ŞİDDET TAMAMEN ORTADAN KALKAR 

Ümit ediyorum ki kadına şiddet tamamen ortadan kalkar ve hepimiz çok daha birbirini seven bir toplum içerisinde yaşarız. Bunun için bu yıl, Kadında Şiddetle Mücadele Eğitim Yılı olarak ilan edildi. İçişleri Bakanımızın ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın önderliğinde 5 Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın katılımıyla bir protokol düzenlendi. Bu protokol sonucunda bir eylem planı belirlendi. Bu eylem planını bu hafta içerisinde değişik programlarda arkadaşlarımız sizlere anlatacaklar. Çalıştay, hakikaten faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Arkadaşlarımız iyi hazırlandılar. Ümit ediyorum ki sonuçları ve sonuçlarından sonraki toplum uygulamaları çok daha faydalı olacaktır. Şiddetin hiçbiri kabul edilemez ama kadına karşı olan şiddet her zaman lanetlenmeli ve hiçbir zaman da kabul edilmemelidir.” 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından çalıştaya destekleri sebebi ile Hanımefendi Güllühan Yıldırım’a hediye takdim edildi. Hediye takdiminin ardından devam etmek üzere çalıştaya ara verildi.   

 



OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

BUĞDAY TARLASINDAKİ KAMYON ALEV ALDI

TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ