JAPON MİMARLIK EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET

JAPON MİMARLIK EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşen Hiroto Kobayashi, geliştirdiği sistem ile ilgili sunum eşliğinde bilgi verirken, kaplama evlerin kurulmasını da maket parçalar yardımıyla uygulamalı olarak anlattı.

Deprem sonrası için tasarladığı ve kolaylıkla inşa edilebilen geçici konutlarla Dünya çapında tanınan Japonya’nın Keio Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Prof. Dr. Hiroto Kobayashi ve ekibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

2011 yılında Japonya'nın Tohoku kentinde meydana gelen deprem ve tsunami'nin ardından Hiroto Kobayashi ve Keio Üniversitesi'ndeki Kobayashi Laboratuvarı, CNC ile yönlendirilmiş kontrplak bileşenlere dayalı güçlü ve esnek bir yapısal sistem geliştirmeye başladı. Yerel olarak bulunan malzemelerle hızlı, ekonomik ve kolayca inşa edilebilen bu sistem, yapısal bir çerçevenin gelişmiş araçlar veya bilgi gerektirmeden hızlı bir şekilde monte edilmesini sağlıyor. Bina sistemi Japonya’nın ardından Myanmar, Nepal ve Filipinler'deki felaketten etkilenen bölgelerde de uygulandı.

KOBAYASHİ VE EKİBİ, AFET SONRASI HIZLI, EKONOMİK VE KOLAY İNŞA EDİLEBİLEN KONUTLARI TÜRKİYE’DE DE UYGULAMAK İSTİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşen Hiroto Kobayashi, geliştirdiği sistem ile ilgili sunum eşliğinde bilgi verirken, kaplama evlerin kurulmasını da maket parçalar yardımıyla uygulamalı olarak anlattı. Geliştirdiği sistemi Türkiye’de uygulamak istediklerini belirten Kobayashi, konut sistemi ile ilgili Hatay’da örnek bir imalat yaptıklarını, amaçlarının kendi geliştirdikleri konaklama yapısını bölgede nasıl kurabileceklerini anlatmak, bölgenin ihtiyaçlarını kavramak ve bunun doğrultusunda projeyi geliştirerek bölge halkının ihtiyacını karşılamak için çoklu üretim yapmak olduğunu söyledi. Belediyelerden afet sonrasında bu sistemi kullanmaları konusunda destek istediklerini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “HİROTO KOBAYASHİ’NİN PROJESİ UYGULANABİLİR DURUMA GELDİĞİNDE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BİZ DE BU PROJEDEN YARARLANABİLİRİZ” 

Hiroto Kobayashi’nin sunumunu dikkatle dinleyen ve maket konutun inşa edilmesi uygulamasını izleyen Başkan Albayrak, projenin afet sonrasında konutların hızla inşa edilmesi aşamasında faydalı olabileceğini belirterek, “Doğal afet risk yönetimi, kentleşme ve depremsellik açısından geniş çaplı tespit ve alınması gereken önlemlerle ilgili belediye politikalarını geliştirebilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda, deprem sonrası, hızlı konut inşa edilmesi ile ilgili geliştirdiği projeyle adından söz ettiren Japon Mimarlık Profesörü Hiroto Kobayashi’yi belediyemizde ağırladık. Kendisinden kaplama evlerle ilgili detaylı bilgi aldık. Projenin uygulanabilirliği noktasında değerlendirmelerde bulunduk. Geliştirilmekte olan proje uygulanabilir duruma geldiğinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu projeden yararlanabiliriz. Depremle alakalı yapılan tüm bilimsel projelere belediye olarak destek vermekteyiz. Belirli periyotlarda diğer paydaşlarımızla bir araya gelerek deprem yol haritasını oluşturmak için değerlendirmelerde bulunuyoruz. Tekirdağ her ne kadar deprem bölgesinde olsa da depremin zararlarını ilimize bir kader gibi yaşatmamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.



VALİ SOYTÜRK VİVAXOLEA FİRMASININ YAĞHANESİNİ ZİYARET ETTİ

TÜRKİYE 2’İNCİSİ TAKIMDAN 3 BİN METRE HEDEFLİ ROKET

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI