İYİ PARTİ’DE ERSEÇKİN RAKİBİNE FARK ATTI

İYİ PARTİ’DE ERSEÇKİN RAKİBİNE FARK ATTI

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 400 delegenin 279’unun oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Rakibi Gülbin Tunalı ise 66 oy aldı.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Kongresi, bugün Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. 2 aday ile girilen kongrede, Yasemin Altın Erseçkin, Gülbin Tunalı’ya fark atarak yeniden İlçe Başkanı oldu.

3. olağan kongresini gerçekleştiren İyi Parti Çerkezköy Teşkilatı, birlik ve beraberlik sözü verdi. Kongre öncesi adaylığını açıklayan İYİ Parti Çerkezköy eski Kadın Kolları Başkanı Gülbin Savaşlı Tunalı ile mevcut Başkan Yasemin Altın Erseçkin’de adaylığını, düzenlenen basın toplantısı ile duyurmuştu.

MERAL AKŞENER’İN MESAJI OKUNDU

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İyi Parti Çerkezköy 3. Olağan Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Delegeler tarafından onaylanan divan heyetinde şu isimler bulundu. Divan Başkanı: Berna Sukas., Divan Başkan Yardımcısı: Halide Savaş., Katip Üyeleri: Canan Büyükekşi, Engin Yazar, Zeki Bağcı oldu. Divan Başkanlığını İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Berna Sukas. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından faaliyet raporu ve mali rapor okundu. Raporların ibra edilmesinin ardından, Divan Başkanı Berna Sukas, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in göndermiş olduğu mesajı okudu. Akşener mesajında: “Çıktığımız bu kutlu yolda her geçen gün başarıya bir adım daha yaklaşıyoruz. Biliyorum ki yükümüz ağır. Asla yorulmadan, sıkılmadan yolumuza devam edeceğiz. Zengin ve mutlu Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Bu kutlu yolda tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum ve kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

KAZANAN ÇERKEZKÖY OLSUN

Ardından İyi Parti Çerkezköy ilçe Başkan Adayı Gülbin Tunalı konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Tunalı, “Kazanan Çerkezköy olsun. Bayrak yarışının, sen ben diyerek değil, demokratik bir ortam içerisinde biz olarak gerçekleşmesi dileğiyle. Bir çift mavi göz ışığında mavi listenin zafere ulaşmasını temenni ederim. Sonuç ve olursa olsun sarı ve mavi hep birlikte olsun. Teşekkür ederim” dedi.

PARTİMİZİN ÇIKARINI HEP ÖN PLANDA TUTTUM

Sarı Liste’nin Başkan adayı Yasemin Altın Erseçkin ise, “Tam 4 yıl oldu. Önceki 4 yılda olduğu gibi yine mücadelemizi vereceğiz. Bıkmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Arada yol kazalarımız oldu. Herkesten helallik istiyorum. Bu sonucu evde heyecanla bekleyen çocuklarımdan da helallik istiyorum. Önemli olan partimizin çıkarını ön planda tutmak. Görev yaptığım süreç boyunca partimizin çıkarını hep ön planda tuttum. Gençlerimizin geleceği için verdiğim bu mücadelede bir kere daha bu salondan sarı listenin galibiyeti ile çıkmak dileğiyle. Gençlerimizin geleceğini inşa edebilmek için bıkmadan, sıkılmadan yola devam edeceğim” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ

Erseçkin’in ardından konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Çok kıymetli iki adayımız yapacaklarını anlattılar. Geçmişini bilmeyenler geleceğine yön veremezler. Partimizin 5. yılını kutladık. Demokrasi mücadelemizi başlattığımızda, iktidar buna müsaade etmemişti. Sayın Genel Başkanım engellere rağmen yola devam etti. Yetkimiz olmadığı halde evet - hayır referandumunda Çerkezköy’de mücadele ettik. O mücadeleyi veren herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun.” dedi.

Son konuşmayı ise İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan gerçekleştirdi. Kaplan konuşmasında şunları söyledi:

SOYGUN DÜZENİ VAR

“Bu partiyi kolay kurmadık. Parti kurulurken salonlarımız yoktu. Meydanlar verilmedi. Kapılar yüzümüze kapatıldı. İl Kongremizi parti binamızda yaptık. Şimdi büyük bir salondayız. Artık birbirimizi sevmemiz lazım. Bizim rakibimiz iktidar. Enerjimizi kendi içimizde harcamak doğru olmaz. Mevcut iktidarın getirdiği Başkanlık Sistemi bizim ülkemize uymadı. Bir kişinin verdiği kararlar ile her şey mahvoldu. Tekrardan parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Yasama, yürütme ve yargının güçler dengesi çerçevesinde uygulanması gerekiyor. Atalarımız ne kadar güzel bir memleket bırakmış. Biz daha iyisini bırakmak için çalışıyoruz. Belki de önümüzdeki seçim Türkiye’nin son seçimi olacak. 45 milyar TL mültecilere para harcadık. Bu ülkede bir soygun düzeni var. Devlet siyaseti kalıcıdır. 50 yıllık, 100 yıllık planlar ile devlet yönetilir. Bugün gündelik bir siyaset anlayışı var. Biz yapılan hizmete karşı değiliz, sadece soyguna karşıyız. Koltuk, makam yarışını bırakalım. Sadece bu sistemi değiştirmek için mücadele edelim. Hepinize teşekkür ediyorum.”

YÖNETİM KURULU ADAY LİSTELERİ BİLDİRİLDİ

Sandığa geçilmeden önce iki aday yönetim kurulu listelerini Divan Kuruluna bildirdi. Başkan adaylığını Yasemin Altın Erseçkin’in yaptığı Sarı Liste yönetim kurulu asil listesi: Semahat Yılmaz Sever, Songül Akyüz, Emriye Kalender Gönen, Dilek Kula, Çiğdem Tatlısöz, Elif Taralin, Canan Uzun, Çiğdem Yılmaz, Urfet Balyacı, Özcan Cengiz, Serkan Avcı, Zeki Bağcı, Cemal Durmuş, Alpay Uluğ, Ramazan Bozdağ, Murat Akay, Eray Kula, Atilla Çevik, Kadir Alözkan, Abdullah Akgül, Melik Aksu, Armahan Gökpınar, Anıl Bahar,

Mecit Buzkurt, Erkan Yılmaz, Mustafa Demircan, Fırat Furan, Hıdır Gül, Hüseyin Güzel, Kadir Kızıltuna, Serkan Özalp, Yücel Tıkna, Cihan Çevik.

Başkan adaylığını Gülbin Tunalı’nın yaptığı Mavi Liste’nin yönetim kurulu asil listesi: Aykan Aslan, Berkan Alkaç, Bilal Çetinkaya, Ceyhun Sözbir, Elif Taşkın, Erkan Başkan, Fırat Aydınlı, Figen Salda, Hatice Galak, İlker Turan, İskender Piskil, Latif Velioğlu, Mahmut Secer, Meltem Keser, Nazik Demircan, Oğuz Çelik, Ömür Yılmaz, Ramazan Kara, Salih Bilsel, Selma Vazo, Semiha Türker, Sinan Ersöz, Süheyla Usta, Tacettin Çiftçi, Turan Erçin, Ümit Kapsız, Vildan Kuru, Yasemin Çay, Yasin Bahçeci, Zuhal Atik, Sefa Çırak.

YOĞUN COŞKUYA SAHNE OLDU

İYİ Parti Çerkezköy 3. Olağan Kongresi yoğun coşkuya sahne oldu. Programa: Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,THK Çerkezköy Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karagöz, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcileri katıldı.

FARK ATTI

Daha sonra oy kullanımına geçildi. İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda bulunan 400 delege yeni dönem ilçe başkanını seçmek için sandık başına gitti. Yapılan seçim sonucunda 400 delegeden 346’sı oy kullandı. 1 oy geçersiz sayılırken kullanılan oylardan 279 delegenin oyunu alan mevcut Başkan Yasemin Altın Erseçkin, yeniden başkan seçilirken, başkan adayı Gülbin Tunalı ise 66 oy alabildi.



Anahtar Kelimeler: PARTİ’ ERSEÇKİN RAKİBİNE

MİLLETVEKİLİ AVŞAR'DAN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU''NA SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR DEPREM BÖLGESİNİ SORDU

AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI DELEGE SEÇİMİ YAPTI

ÇERKEZKÖY’DE AK PARTİ DELEGE SEÇİMİ YAPACAK

CHP'Lİ ÜN: BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI İTHALATA RAĞMEN DÜŞÜYOR