İRMET’TE SAĞLIK TURİZMİ YELPAZESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR!

İRMET’TE SAĞLIK TURİZMİ YELPAZESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR!

Çerkezköy Özel İrmet Hospital sağlık turizminde yelpazesine her geçen gün yeni birimleri de katarak, dünyaya açılmayı sürdürüyor. Bu kez Kırgızistan'dan şifa için 3 hasta geldi.

Çerkezköy’den dünyaya açılan, özellikle Avrupa’dan şifa bulmak için gelen hastalarıyla dikkat çeken İRMET Hospital, Orta Doğu’ya da açıldı. Kırgızistan’dan gelen üç hasta İrmet’te şifa bulurken, Beyin Cerrahisi ve diş alanında da yurt dışından hasta gelmiş oldu.

2012 yılından itibaren yurt dışına açılan İrmet Hospital, başlarda obezite ile ilgili olarak hasta kabulü yaparken, son yıllarda bunu ortopedik başta olmak üzere diğer birimleri de katmamaya başladı. Son olarak, Kırgızistan’dan üç hastanın kabulünü yapan İrmet Hospital başarılı geçen ameliyat ve tedaviler sonrasında doktorlarıyla birlikte basının karşısına geçti. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Dilek Köse, Genel Müdür Yardımcıları Naim Söylemezoğlu ve Ayla Demir ve Kırgızistan’dan gelen hastaları ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Rifat Saygın Altınağ ile Beyin ve sinir Cerrahı Uzmanı Doktor Aibek Erkibaev, gazetecilere hastanenin sağlık turizmini anlattı.

BAŞHEKİM: YURT DIŞINDAN DA A GRUBU VAKA ALMAYA BAŞLADIK

Başhekim Uzm. Dr. Dilek Köse, 2012 yılından itibaren İrmet Hospital olarak yurt dışına açıldıklarını belirtirken, yıllardan beri özellikle de obezite alanında yüzlerce yurt dışı hastanın tedavisini gerçekleştirdiklerini anlattı. Hastane olarak yeni ülkelere ve yeni birimlerle açılmaya başladıklarına dikkat çeken Başhekim Köse, “Hastanemizde tüp bebek ve nakil dışında her türlü sağlık müdahalesinde bulunamıyoruz, her birimimiz mevcut. Boy uzatma ameliyatları dahi gerçekleştirebiliyoruz. Uzman hekimlerimiz ve doktorlarımızla tüm birimlerimizde hizmet veriyoruz. Ayda 200-250 hastamız yurt dışından geliyor. Bu durum hem ülkemiz adına ve şehrimiz adına da önemli bir kazanç. Yurt dışı hizmetlerimiz sadece bir birimle, iki birimle sınırlı değiliz. Tüm birimlerimizi yurt dışına açmaya gayret ediyoruz. A grubu hasta almaya başladık. Son olarak Kırgızistan’dan hastalarımız geldi. Tedavilerini gerçekleştirdik. Doktorlarımız size hastalarımızla ilgili gerekli bilgileri verecek.” diye konuştu.

KIRGISİZTAN’DAN GELEN 7 AYLIK DOĞAN BEBEK AMELİYAT EDİLDİ

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İrmet Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru Sinir Cerrahı Uzman Doktor Aibek Erkibaev, kendisinin de Kırgız olduğunu belirtti. Tıp Fakültesi’ni Kırgısiztan’da okuduğunu daha sonra da İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ihtisasını yaptığını hatırlatan Uzm. Dr. Erkibaev, “İlk çalışma yerim İrmet Hospital. Daha önce 9 Eylül Üniversitesi’nde birlikte ihtisasımızı yaptığım arkadaşım Rifat beyle birlikte burada göreve başladık. Hastanemiz oldukça gelişmiş ve yurt dışında birçok hastanede olmayan hizmetler veriliyor. Kırgızistan’dan ilk hastalarımız gelmeye başladı. 3 vaka aldık. Bunlardan biri 7 aylık bebek. Kırgısiztan’da hastanelerde tedavisi yapılamayınca benimle irtibata geçtiler. 7 aylık doğum gerçekleşmiş. Bu yüzden narkoz riskli diye Kırgısiztan’dan müdahale edilmemiş. Bebek 1 aylık. Doğum 7 aylık gerçekleşmiş. Arkadaşlarımızla konuştuk, anestezi servisiyle konuşup ameliyat yapabileceğimize karar verdik. Sonra hastayı kabul ettik. Ameliyatı başarıyla gerçekleşti. Şu an hastamız çok iyi durumda.” dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ BASTONLA YÜRÜMEYE BAŞLADI

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Rifat Saygın Altınağ’da 51 yaşındaki başka bir hastayla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Hastamız 51 yaşında kol ve bacaklarına güçsüzlük var. Başka rahatsızlıkları da olduğu için hormon ilaçları kullanmış. Bu yüzden ameliyatı riskli. Bu hastamızda Kırgızistan’da tabii birçok hastaneye gitmiş. Oranın en iyi hastanelerini dolaşmış ama riskli olduğu gerekçesiyle ameliyatı yapılmamış. Biz bu hastamızla ilgilendik. Tedavisini yaptık. Gelirken tekerlekli sandalyeyle gelmişti. Şu an bastonla yürüyebilir hale geldi. Üçüncü bir hastamızda diş tedavisini hastanemizde yaptırdı. Çenesinden sorunu vardı. Yine ülkesinde bir türlü tedavi bulamamış. Doktorumuz Sina Bey, ile irtibata geçtik. Onun uygun görmesiyle hastamızı davet ettik. Ameliyatı başarıyla geçti. 2 yıldır çenesinden sıkıntı çekiyormuş. Hastamız şifasını buldu.” açıklamalarını yaptı.

BEYİN PİLİ TAKMAYA HAZIRLANIYORUZ

Cerrah Altındağ, yapılan ameliyatların başarılı olup, hastaların şifa bulmasını hem iyi bir doktor kadrosu hem de gelişmiş bir hastaneye sahip olmasına bağlarken, “Bu sadece bizimle olan bir iş değil. Hastanede bir hasta geldiği zaman, diğer birimlerle de koordineli çalışma ihtiyacı oluyor. Tüm branşlarımız birinci sınıf hizmet verebilir durumda. Şu an mesela Trakya’da bir ilk olacak belki de hastane olarak beyin pili takmaya hazırlanıyoruz. Bölgemizde bugüne kadar yapılan bir ameliyat değil.” açıklamasında bulundu.



GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI

KADIN HASTALIKLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ