Tarih: 20.03.2022 14:58

İLK YÜZ YÜZE EĞİTİM VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) bünyesinde hizmet vermekte olan “Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli”nde, ilk yüz yüze eğitim olarak “Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi” Eğitmen Berkay Selçuk tarafından verildi.

TOPAY; “MERKEZİMİZİN KAPILARI HER ZAMAN GİRİŞİMCİLERE VE YENİ FİKİRLERE AÇIKTIR”

17 Mart 2022 Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını yapan Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli Direktörü Erman Topay merkezin kuruluş amacı ve yapacağı etkinlikler konusunda şunları kaydetti:

 “2019 yılında girişimci bir Oda olarak yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında “Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli”ni; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde ve Habitat Derneği ortaklığı ile hayata geçen17 Girişimcilik Merkezi’nden bir tanesi olarak şehrimize kazandırdık. Edirne ve Tekirdağ’ı da kapsayan “İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi”nin kapılarını her zaman girişimcilere ve yeni fikirlere açıktır.

“Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli; “Girişimcilere ve KOBİ’lere Yönelik Eğitim”, “Mekan ve Mentorluk Desteği”, “e-ticaret”, “Dış Ticaret”, “Özel Girişimcilik” ve “Dijitalleşme Programları” gibi konularda destek sunan bir hizmet merkezidir. “Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli”nin amacı; Kırklareli’nde yer alan girişimcilerin, iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan girişimcilik desteklerini ve hizmetlerini vermek ve Kırklareli’ndeki Girişimcilik Kültürü’nü ve Ekosistemi’ni geliştirmektir. Herhangi bir konuda bilgi almak için erman.topay@kirklarelitso.org.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz.”

SELÇUK; “FİNANSAL OKURYAZARLIK VE PARA YÖNETİMİ, HER BİREYİN SAHİP OLMASI GEREKEN YETKİNLİKLERDEN BİRİDİR”

“Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi” ile ilgili olarak açıklamada bulunan Eğitmen Berkay Selçuk şunları kaydetti:

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, tüm Türkiye’de bireylere finansal kavramları anlama, kişisel mali kaynaklarını bütçeleme ve hayatları boyunca karşılarına çıkabilecek finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanabilme konularında destek sunmayı amaçlayan bir Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’dır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen proje, gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri için doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım, borç yönetimi, finansal hak ve yükümlülükler gibi konularda bilinçlenmeleri hedefiyle, 2009 yılında yola çıkmıştır. Üye bankaların katılımıyla geliştirilen proje ilerleyen yıllarda çiftçiler, mavi yaka çalışanları, kadın kooperatifleri ve emeklileri de hedef kitlesine dahil ederek finansal okuryazarlık segmentini genişletmiştir.

“Finansal Okuryazarlık ve Para Yönetimi” her bireyin sahip olması gereken yetkinliklerden biridir. Bu eğitimin amacı; “Finans” ve “Yatırım” konularında hiç bilgisi olmayan ya da temel düzeyde bilgi sahibi olup kendisini geliştirmek isteyen, parasını yönetmek, bütçe yapmak, geleceğini planlayıp yatırım konusunda kendisini geliştirmek, tasarruf yapıp giderlerini azaltmak, harcama alışkanlıklarını değiştirmek isteyen herkese hitap etmektir. Eğitim; her yaş aralığından, finansal okuryazarlık alanında bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen katılımcılara açıktır. Yüz yüze gerçekleştirilecek olan eğitimlerimiz ücretsizdir. Eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.”

Bireylerin temel Finansal Okuryazarlık Prensipleri’ni anlama becerilerini artırarak Finansal Bilinç Farkındalığı oluşturmayı amaçlayan “Paramı Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında Eğitmen Berkay Selçuk tarafından verilen“Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi”nde katılımcılara; “Temel Finansal Okuryazarlık Prensipleri”, “Hedefler”, “Bütçe”, “Harcamalar”, “Borçlar”, “Birikimler”, “Yatırım-Finansal Güvenlik” konularında slayt sunumu eliğine bilgiler verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —