Tarih: 12.06.2019 10:15

İLK MEZUNLARINI VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi, bugün düzenlenen `Mezuniyet töreni` ile ilk mezunlarını verdi. Okulun bahçesinde düzenlenen törende birbirinden eğlenceli gösterilerle davetlilere muhteşem bir zaman geçiren öğrenciler, diploma almanın mutluluğunu havaya kep atarak kutladı.

MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim-Mesleki Eğitim ve Uygulama Merkezi 2018-2019 eğitim ve öğretim sezonunu kapatırken, ilk mezunlarını da verdi. Orta ve lise eğitimi gören öğrenciler 7 yıl boyunca geldikleri okuldan mezun oldu. Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Kızılay Başkanı Hasan Karaca, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, çok sayıda davetli ve öğrenci velileri ile hayırsever Müjgan ve Serkan Karagöz çifti katıldı.

MEZUNİYETİNİ DE GÖREBİLECEKMİYİZ DİYORDUM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan törende Muhammet Sarıgül `Mezuniyet Konuşması`nı yaptı. Okulun kendisine ve arkadaşlarına çok şey kattığını belirten Sarıgül, öğretmenlerine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye hayırsever Müjgan Karagöz geldi. Törene katılanlara `hoş geldin` diyerek sözlerine başlayan Müjgan Karagöz, "2009 yılında `eğitim her engeli aşar` diyerek yola çıktık. 2012 yılında `eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur` diyerek öğretmenlerimizle velilerimizle birlik olup ilk öğrencimiz şu kapıdan içeri girdiğinde acaba bu öğrencinin mezuniyetini de görebilecek miyiz diye eşimle beraber çok duygulanmıştım. Allaha şükür bugün ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bu özel çocuklarımızı eğitilmiş vaziyette ailelerine teslim ediyoruz. Bundan sonraki gelecekte başarılar diliyor güzellikleri görmemizi hep beraber görmemizi nasip etsin diyorum." dedi.

ÖZEL EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise, öğrencilerin diploma töreninde özel eğitimin önemine vurgu yaptı. Vali Yıldırım, "Özel eğitimin her basamağı öğrenci, aile, öğretmen ve toplum için büyük önem taşır. Çocuklarımızın mevcut bilgi ve becerilerini en yararlı bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak, kendi kendine yeten bir duruma gelmelerini sağlamak ve yaşam becerilerini geliştirmek, yetenekleri doğrultusunda üst öğrenime iş, meslek alanlarına hazırlamak özel eğitimdeki en önemli unsurlardır." diye konuştu.

OKULUMUZA BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTE

Devletimiz engellilere yönelik, engelli ailelerine, muhtaç ailelerine, evde bakim aylığı gibi maddi imkanlar gelir vergisinden engelli indirimi ÖTV indirimi gibi vergi imkanları sağlamakta ve aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları`ndan da engelli ailelerine, engelli öğrencilerimiz desteklenmekte. Diğer yandan engelli istihdamı da desteklenmekte. Özel sektörde yüzde 3, kamu alanında da istihdamın yüzde 4`ünü doldurmak üzere engelli istihdam edilmekte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, feda edilecek tek bir fert yoktur anlayışı ile özel eğitime gereksinim duyan fertlerin okullara ücretsiz taşınması ve milli eğitim bakanlığınca ÖSYM sınavlarında engelliler için sağlanan imkanlar devletimizin tanıdığı kolaylıklardan bazılarıdır. Çocuklarımıza daha iyi daha rahat ve düzenli yaşama yollarını öğretme onlara devamlı öğrenme alışkanlığı kazandırma mesleki eğitim ve çıraklık yapabilecek olanlara bu anlamda yetişme ve ilerleme imkanları sağlamak bakımından okulumuza ve öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir." ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ HEM EĞLENDİRDİ

Daha sonra mezun olan öğrenciler birbirinden ilginç gösteri ve oyunlarla davetlilere muhteşem anlar yaşattı. Tayyip Elmas adlı öğrenci `İllizyon` gösterisi ile davetlilerin ve protokolün büyük beğenisini topladı. Ardından koro halinde öğrenciler birbirinden güzel şarkı ve türküler söylerken, zumba gösterisi de bol bol alkış aldı. Törende, öğrencilere diplomalarını protokol üyeleri verdi. İlk diploma ve hediyeyi Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım verdi. Mezuniyet töreni okul öğrencilerinin keplerini havaya atması ile sona erdi.

Törenin ardından davetlilere mezuniyet pilavı da ikram edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —