Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Ocak ayı olağan toplantısı, Vali Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda işgücü piyasası raporu, mesleki eğitim planları ve TEKİF 2026 hazırlıkları ele alındı.
Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında yapıldı. Toplantıda, il genelinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Vekili Arzu Çebi, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ile kurul üyeleri katıldı.
2025 FAALİYETLERİ VE İŞGÜCÜ RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen’in, kurumun 2025 yılı faaliyet ve çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirme sunumuyla başladı. Ardından 2025 Yılı İşgücü Piyasası Raporu ile 2026 Yılı Ek Yıllık İşgücü Mesleki Eğitim Planı kurul üyelerinin görüşüne sunuldu.
TEKİF 2026 HAZIRLIKLARI ELE ALINDI
Toplantıda, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 7-8 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan “Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı (TEKİF 2026)” kapsamında yapılacak iş ve işlemler değerlendirildi.
MESLEKİ EĞİTİM VE İŞ SAĞLIĞI GÜNDEMDEYDİ
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği konulu 2024/36 sayılı Genelge kapsamında yürütülen çalışmalar görüşüldü.
Ayrıca Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, mesleki eğitim verilecek yeni alan ve dalların açılmasına ilişkin İİMEK’e sunduğu teklifler ile mesleki eğitime yönelik diğer öneriler ele alındı.
Görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi.