İKRAM PİDE PANDEMİ`YE KARŞI...

İKRAM PİDE PANDEMİ`YE KARŞI...

Pandemi yüzünden esnaf işinin yüzde 40`ını kaybederken, eski günlere dönmek için tedbirleri üst düzeyde tutuyor. Çerkezköy`de İkram Pide, paket servisinde temassız teslimat başlattı.

Pandeminin etkilediği tüketicilerin yemek hizmetlerine yönelik harcamalarını azaltırken lokanta ve restoran sektöründe ciddi kayıplar yaşanıyor. Şu günlerde sektörde yüzde 40`a varan ciro düşüşü yaşanırken çare arayan sektörde pandemi ile tam uyum için tedbirler giderek artıyor...

Çerkezköy`de hizmet veren İkram Pide ortaklarından Halil İbrahim Sönmez, 1 Haziran`dan itibaren başlayan `yeni normal` süreçte 3`üncü ay yaşanırken işlerin yüzde 40 oranında düşük seyir ettiğini söyledi. Sönmez, "Pandemi`den önceki iş ile şu an yaptığımız iş arasında yüzde 35-40 oranında düşüş var. Vatandaş dışarıdan yemek yemek istemiyor. Paket servislerimiz de de aynı şekilde düşüş var. Biz de vatandaşı rahatlatabilmek için alabildiğimiz kadar tedbir alıyoruz."dedi.

TEMASSIZ TESLİM

Hayatın normale dönmesi için pandeminin tamamen ortadan kalkması gerektiğini söyleyen İkram Pide işletmecilerinden Halil İbrahim Sönmez, "Yeni normal süreçte işlerdeki düşüş, bizi aldığımız tedbirleri artırmaya yöneltiyor. Vatandaşı rahatlatmak için sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına uymakla birlikte ürünlerimizi manavdan alırken tedbirlere başlıyoruz. Kullandığımız malzemeleri sirkeyle yıkıyoruz, bekletiyoruz. Her 2 saatte bir işletmenin içerisinde dezenfektan yapıyoruz. Ustalarımız, hijyene çok önem veriyor. Bone, maske gibi korunakları dikkatlice uyguluyoruz. Paket servisinde temassız teslimatımız var. Müşteri bizi, biz müşteriyi görmüyoruz. Bütün bunlara rağmen bir tereddüt var."dedi.

ET VE UN TERCİHİ PİDENİN KALİTESİNE YANSIYOR

Çerkezköy Fevzi Paşa Mahallesi Güveniş Caddesi`nde yılbaşında hizmete giren İkram Pide, pide çeşitleri, lahmacun ve etli ekmekle müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor. Pideler ne kalın ne de ince. Pidenin kenarları kıtır ve iyi pişmiş şekilde olurken ortası ise yumuşak ama hamur değil. Kullanılan un, mayalama, fırın kalitesi ve pişirme süreleriyle kaliteyi belirlediklerini anlatan Sönmez, ayrıca kullanılan etin de tercihli olduğunu söyledi. Et ve un tercihinin pidenin kalitesine yansıdığını vurgulayan Halil İbrahim Sönmez, "Bu yüzden İkram Pide Çerkezköy`de sevildi. Yılbaşında hizmete başlamamıza rağmen, araya pandemi girmesine rağmen kısa sürede damak keyfine hitap etmeye başladık. Pidelerimizdeki kuşbaşını sadece sırt etinden kullanıyoruz. Kavurmalı pide, lahmacun ve etli ekmekte kaburga eti kullanıyoruz. Lahmacunların doyurucu olmasını istiyoruz. Bu yüzden etine özen gösteriyoruz. Pide ve lahmacunun hamurunda kullandığımız unu da en iyisinden tercih ediyoruz. Kaliteden şüphemiz yok. İkram Pide yiyen bir daha istiyor."diye konuştu.

TÜM ÇERKEZKÖY`E PAKET SERVİSİ VAR

Çerkezköy sınırları içerisinde her yere paket servisinde bulunduklarını belirten Sönmez, sabah saat 10.00`dan gece 23.00`a kadar açık olduklarını ve paket servisinde bulunduklarını aktarırken, "Ambardere`den Tepe konutlarına kadar, Çerkezköy sınırlarındaki her yere temassız paket servisimiz var. Özellikle İkram Pide`yi tatmak isteyenlere denemelerini tavsiye ediyoruz. Paket Servisi için bize 726 10 30 ve 0 531 812 69 59 numaralı telefonlardan ulaşabilirler."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM