Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda “Şiddetin Psikolojik Boyutu” konulu program gerçekleştirildi.
EN SIK GERÇEKLEŞEN ŞİDDET
Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin organize ettiği programda konuşan Çerkezköy Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolog Danışmanı Eda Zenginal, şiddetin fiziksel temastan ibaret olmadığına dikkat çekerek, psikolojik şiddetin en sık gerçekleşen şiddet türlerinden birisi olduğunu söyledi.
SÜREKLİLİK ARZETME TEHLİKESİ VAR
Fiziki şiddet uygulayanların çoğu zaman bu eylemlerinden pişmanlık duyup, şiddet mağdurlarından özür dileme noktasına geldiğini kaydeden Zenginal “Ancak psikolojik şiddet uygulayanlar, çoğu zaman kanıksama noktasına geldiği için, pişmanlık duyma veya bu eylemi terk etme iradesi de göstermeyebiliyor. Dolayısıyla şiddete maruz kalanların bu olumsuz süreci noktalama konusunda sorumluluk üstlenmesi büyük önem arz etmektedir.” Diyerek, duygusal şiddete maruz kalanların, bu duruma sessiz kalmalarının bu şiddetin dozunu arttırarak devam etmesine neden olacağını ifade etti.
İKİ KADINDAN BİRİ ŞİDDET MAĞDURU
Toplumda sistematik olarak psikolojik şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 44 olduğunu dile getiren Psikolog Eda Zenginal “Bu oran toplumdaki neredeyse her iki kadından birinin psikolojik şiddete maruz kaldığını gösteriyor.” Bilgisini verdi.
TOPLUMSAL BİR GÖREV
Şiddetle mücadele etmenin hem bireysel bir sorumluluk olduğunu, hem de toplumsal bir yükümlülük olduğunu ifade eden Çerkezköy Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolog Danışmanı Eda Zenginal, Şiddete maruz kalan kadınların destek alabileceği kuruluş ve platformlar hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son bulan programın ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özgün Geyiktepe tarafından Zenginal’e teşekkür belgesi takdim edildi.