Tarih: 08.10.2020 16:28

İÇİNDEKİ SEN ZORBALIĞI YEN PROJESİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy ilçesi Tepe İlkokulu rehber öğretmeni Dr. Aslı Kartol tarafından TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında başvurusu yapılan ve desteklenmeye değer görülen "İçindeki Sen Zorbalığı Yen Projesi`nin açılış programı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan`ın katılımıyla gerçekleşti.

7-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olacak proje ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

?İlimizde TÜBİTAK tarafından desteklenen 4005 projesinin ilki gerçekleştirildi. Çerkezköy Millî Eğitim Müdürlüğümüzün yürütücüsü olduğu, Tübitak 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında Tübitak tarafından desteklenen, projenin yürütücülüğünü Dr. Aslı Kartol `un yaptığı, `İçindeki Sen Zorbalığı Yen ` projesinin açılışı Tekirdağ Millî Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan  ve Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürlerinin katılımı ile bugün gerçekleştirildi. Türkiyenin dört bir yanından 30 okul psikolojik danışmanın katılımcı, alanında uzman 14 Eğitmenin bulunduğu bu proje 7 -11 Ekim tarihleri arasinda gercekleşecektir. Proje Ibn Haldun Üniversitesi ve Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi kuruluşlarından destek alarak gerçekleşmektedir. Bu proje ile okul psikolojik danışmanlarına Akran Zorbalığını her yönü ile tanıtmak ve okullarda uygulama yapabilecekleri drama ve sanat terapisi becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır. Emeği geçen başta Aslı Kartol olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.? 

"İçindeki Sen Zorbalığı Yen" projesinde amaç, akran zorbalığında psikodrama, yaratıcı drama ve sanat terapisi uygulamalarını harmanlayarak zorbalığın çözümünde sanat ve dramanın gücünü okullarda öğrenciler üzerinde uygulanabilir düzeyde öğrenebilmek.Bu projeyle; rehber öğretmenlerin proje süresince yenilikçi yaklaşımlara dayalı öğretim etkinliklerini kullanmaları yoluyla akran zorbalığında interaktif uygulama etkinliklerinin önemi hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak amaçlanıyor. 5 gün boyunca sürecek olan bu eğitim toplam 14 eğitmenin teorik ve uygulamaları ile yürütülecek.

HEDEF KİTLE

Devlet ya da özel kurumlarda çalışan ve en az 3 yıllık kurum deneyimine sahip rehber öğretmenler bu projenin hedef kitlesidir. Eğitim, başvuran adaylar arasından 30 rehber öğretmen ile yürütülecek. Projede farklı illerden katılımcıların olmasına özen gösterilecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —