HURRİYETÇİ EĞİTİM SEN: TEKİN'İN İNADI, MEB'İN İNTİHARI, ÖĞRETMENİN İTİBARI…

HURRİYETÇİ EĞİTİM SEN: TEKİN

Eğitim Sen Eğitim Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Tuğrul Selimoğlu “Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi, mesleğimiz için ikinci bir şanstı.”dedi.

Eğitim Sen Eğitim Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Tuğrul Selimoğlu “Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi, mesleğimiz için ikinci bir şanstı.”dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarına yönelik bir yasa taslağının şu günlerde TBMM’de görüşülmesi nedeniyle açıklamalarda ulunan Hürriyetçi Eğitim Sen Eğitim Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Tuğrul Selimoğlu şunları kaydetti: “Cezaların olduğu ama ödülün bulunmadığı, Kariyer Basamakları süreleri için verilen sözlerin tutulmadığı, Şube müdürleri ve diğer yöneticilerin kariyer hakkından mahrum bırakıldığı, öğretmen gelişiminin teşvik edilmediği ve Milli Eğitim Akademisi'ne indirgenmiş bir kanun taslağı meclise sevk edildi. “dedi.

Selimoğlu konuşmasının devamında ise şunları dedi:

“Milli Eğitim Akademisi kuracaklar; üniversite sınavını kazanacak, eğitim fakültesini bitirecek, KPSS sınavına girip başarılı olacak ama yetmeyecek bir de akademide hazırlık eğitimi alacaklar. En az bir yıl sürecek eğitim süresince büyük kısmı ikamet ettikleri şehir dışında hazırlık eğitimine alınacaklar ve bunun karşılığında aylık 14.190 TL maaşa mahkum edilecekler. 

BU TAKSİMİ KURT YAPMAZ, KUZULARA ŞAH OLSA

Üniversitede verdiği eğitime güvenmedikleri akademisyenleri, akademide hoca yaparak başarı sağlayacaklar. Bir tost alınamayan ek ders ücretine zam yapmaktan imtina edecekler, sözleşmeli öğretmenliği kaldırmayacaklar, aile birliğini sağlamayacaklar, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan meslektaşlarımıza mali haklar sağlamayacaklar, Yüksek Lisans, Doktora eğitimini teşvik etmeyecekler. İl içi, il dışı tayinleri adil bir yöntemle düzenlemeyecekler, idarenin yanlış planlaması yüzünden öğretmeni norm fazlasısın diyerek resen ilçe grupları arasında atayacaklar. Emekli olacak öğretmene hiç atıfta bile bulunmayacaklar, ama öğretmenlikten nasıl geri hizmete çekeceklerini düzenleyecekler.

Basında, sosyal medyada, meydanlarda son olarak ise bakanın, bakan yardımcılarının, Genel Müdürlerin yüzüne anlattık ama ne yazık ki @Yusuf__Tekin'in inadını yenemedik. 

Ülkemizin geleceğini yetiştirecek öğretmenleri ruhen bitirmeye yönelik bir kanununla MEB intihar etmektedir. Öğretmenin itibarı için çıkılan yolda, öğretmenlik mesleğini bitirmeye yönelik bir düzenlemeyle gelecekler bir de bunu yüzümüze bakıp utanmadan övecekler.

 Bu sürecin müsebbibi sarı sendikalar ve MEB'in tetikçisi sendikalardır. Bu başkanlara MEB üstün başarı belgesi vermelidir. 

HAK ETTİLER

Son sözümüz, Bu yasayı eğer öğretmen düşmanları hazırlasaydı ancak bu kadar yapabilirlerdi.”

 



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM