Tekirdağ

Tekirdağ Haberleri

HİCRİ 1444 YILINA GİRİLDİ

HİCRİ 1444 YILINA GİRİLDİ

Tekirdağ Şarköy'de hicri 1444 yılına girilmesi nedeniyle, Kur'an kursu öğrenciler dualar okuyup hicri yeni yılI kutladı

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde Yaz Kur'an Kursu öğrencileri Hicri Yılbaşının 1444. yılı nedeniyle, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dualar yaparak Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) yad etti.

Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesiyle, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Miladi 622 yılında İslamı tebliğ ve irşada devam edebilmek için doğduğu şehir Mekke’den ensar diyarı Medine’ye hicretini esas alan, kameri olarak 1 Muharrem 1444 yılına girilecek olan Hicri Yılbaşı nedeniyle Gazi Süleyman Paşa Camii'nde 'Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı' programı düzenlendi.

Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen yaptığı açıklamada; "Tüm İslam aleminin Hicri 1444. yılbaşını tebrik ediyor. Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbelâ şehitleri ile birlikte, Bedir’den Çanakkale’ye, İstiklal mücadelemizden 15 Temmuz’a, mukaddesat uğrunda, hak-hakikat yolunda en aziz varlığı olan canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve hürmetle yâd ediyor, asırlardan beri kenetlenen aziz milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Program Gazi Süleyman Paşa Camii İmam Hatibi Alim Yılmaz tarafından yapılan duanın ardından ikramlarla sona erdi.



Anahtar Kelimeler: HİCRİ YILINA GİRİLDİ

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ