HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISININ İLK OTURUMU YAPILDI

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISININ İLK OTURUMU YAPILDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik Başkanlığı’nda yapıldı.

Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan Meclis toplantısının ilk oturumu açılış ve yoklama ile başladı. Ardından gündemin birinci maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 15.05.2024 gün ve 89988 sayılı Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na (Sodemsen) üye olunması ve yetki verilmesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, SODEMSEN’e Çerkezköy Belediyesi’nin üye olması ve bununla ilgili iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.05.2024 gün ve 90466 sayılı ilçemiz Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 446 Ada 20 parsel hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, söz konusu gündem maddesi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

BİLSEM İÇİN 20 MİLYON TL ŞARTLI BAĞIŞ YAPILACAK

Belediye Meclisi’nin 3. gündem maddesi olan Bahaeddin Ok isimli vatandaşın Çerkezköy’e Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) yapılması şartı ile Belediyeye 20 milyon TL şartlı bağışta bulunması oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin dördüncü maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş.’nin 28.05.2024 gün ve bila sayılı genel kurul toplantısının gündeminde görüşülecek  maddeler hakkındaki dilekçesi oy çokluğu ile yine gündemin altıncı maddesinde yer alan Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Satış Pazarlama A.Ş’nin 28.05.2024 gün ve bila sayılı Genel Kurul toplantısının gündeminde görüşülecek maddeler hakkındaki dilekçe de oy çokluğu ile kabul edildi. Yine bir başka gündem maddesi olan Çerkezköy Halk Ekmek Gıda San.ve Tic.A.Ş.’nin 28.05.2024 gün ve bila sayılı genel kurul toplantısının gündeminde görüşülecek  maddeler hakkındaki dilekçesi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 ÇARŞAMBA GÜNÜ MECLİS YENİDEN TOPLANACAK

Haziran ayı Meclis gündeminin yedinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29.05.2024 gün ve 90907 sayılı ek ücret tarifesi hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edilirken, Meclis gündemine sonradan ilave edilen muhtelif ada ve parsellerde bulunan 9 adet Belediye hissesinin, söz konusu parsellerde bulunan hissedarlarına satışı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclisi’nin ilk oturumu Veliköy Mahallesi 164 ada 5 parsele ilişkin talebin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik, Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere Belediye Meclisi’nin 5 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’da yeniden toplanacağını açıkladı.

İKİ MECLİS ÜYESİ AK PARTİ’DEN İSTİFA EDEREK MHP’YE GEÇTİ

Ayrıca Haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Habip Çelik ve Erdal Çelik, partilerinden istifa ederek, MHP’ye geçtiklerini Belediye Meclisi’ne verdikleri dilekçe ile duyurdular.



CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ

CHP LİDERİ ÖZEL’İN İLK DURAĞI ÇERKEZKÖY OLDU

AK PARTİLİ AZBAY HEM KUTLADI HEM DE UYARDI