HARFLERE DANS ETTİREN ADAM!

HARFLERE DANS ETTİREN ADAM!

Çok eski zamanlardan günümüze gelen güzel yazı yazma sanatı olan modern adıyla kaligrafi eski adıyla hat sanatçısı Serkan Albez, Çorlu’da Trakya’nın ilk kaligrafi merkezini açtı.

Harflere ruh veren yazısıyla Çorlu Kaligrafi Merkezi’nde, istediğiniz her şeye, istediğiniz her şeyi yazan Serkan Albez, Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi. Çorlu Kaligrafi Merkezi’nde hem hat sanatı, yani kaligrafiden oluşan eserlerini toplumla buluşturuyor hem de bu sanatı öğrenmek isteyenlere, eğitim verip, kurslar düzenliyor.

ÇORLU KALİGRAFİ MERKEZİ

Trakya Flaş Haber’e geçtiğimiz günlerde yeni açtığı işletmesinde yaptığı çalışmalardan bahseden Serkan Albez, “Güzel yazı yazma sanatı çok eski zamanlardan beri var olan bir gerçek. Bugünkü adıyla kaligrafi eski adıyla hat sanatı, harflere ruh vermek gibi bir şey. Adeta dans edercesine insanların gözüne, ruhuna hitap eder kaligrafi. Kaligrafi, mürekkebin kalemle, kalemlerin kağıtla uyum içerisinde dans edip birbirinden şık ve estetik harflerin yazıldığı modern sanattır dalıdır. Ben de Pamukkale Ünversitesi’nde Geleneksel El Sanatları Bölümü’nden mezun oldum. Çorlu’da doğdum, ilk ve orta öğrenimimi Çorlu’da tamamladım. Üniversite eğitimi tamamladıktan sonra Çorlu’da açtığım bu Kaligrafi Merkezi’nde mesleğimi, sanatımı icra etmeye çalışıyorum. Merkezimizin Trakya’da bir ilk olması da bizim için ayrıca memnuniyet verici bir durum.” dedi.

İSTEĞE ÖZEL KALİGRAFİ…

Çoru Kaligrafi Merkezi’nde her şeye, kağıt, tablo, fayans, cam vb… İsteğe göre yazılar yazıldığını hatırlatan Serkan Albez, “Geçmişte, eski adıyla hat, yazma eserlerde, mushaflarda, mimaride, kitabelerde, mezar taşlarında, tahta ve metal işlerinde, kumaş, çini, tuğla ve dekorasyonlarda kullanılmıştır. Bugünde kullanıyoruz. Çeşitli hediyelik ürünlerimiz var. Bunların tamamı kendi sanatımız. Burada çok çeşitli eserlerimiz, ürünlerimiz mevcut. Bunun dışında isteğe özel kaligrafi çalışmalarımız da elbette oluyor. Talep edenlere özel olarak çalışma yapıyoruz.” diye konuştu.

HERKESİ ÇORLU KALİGRAFİ MERKEZİ’Nİ GEZMEYE DAVET EDİYORUM

Bu arada, Serkan Albez, Çorlu Kaligrafi Merkezi’nde bu sanatı öğrenmek isteyenlere yönelik kurslarda düzenliyor. Albez, “Güzel yazı yazma çok kişinin istediği bir sanat. Bu yönde taleplerin olduğunu gördüğümüz için de, eğitimlerde vermeye başladık. Çorlu Kaligrafi Merkezi’nin öğrencileri de bulunuyor. Herkesi Çorlu Kaligrafi Merkezi’ni gezmeye davet ediyorum. Bize uğramak, dünyanın en eski sanatlarından olan hat sanatına yolculuk etmek isteyenleri Çorlu’daki Nusratiye, Erdal İnönü Caddesi, numara 1/B adresimizde bekliyoruz. Bize telefonla ulaşmak isteyenler olursa 0 282 653 15 25 numaradan Çorlu Kaligrafi Merkezi’ne ulaşabilirler.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: HARFLERE ETTİREN !