Ekonomi

Ekonomi Haberleri

HALK PAZARINDA SON DURUM

HALK PAZARINDA SON DURUM

Trakya Flaş Haber Gazetesi, Çerkezköy Halk Pazarı'ndaki fiyatları pazarcı esnafına sordu.

Trakya Flaş Haber Gazetesi, Çerkezköy Halk Pazarı'ndaki fiyatları pazarcı esnafına sordu. Meyve fiyatlarındaki ucuzluğun Ramazan ayıyla birlikte geldiğini söyleyen pazarcı esnafı, muzun 20 TL, soğanın ise 25 TL'den satışa sunulduğunu belirtti. Domates fiyatlarındaki düşüşün ihracatın etkisi olduğunu vurgulayan esnaf, ekim yapılmayan tarlalarda denetimlerin uygulanarak fiyatların daha da düşebileceğini ifade etti.

Trakya Flaş Haber Gazetesi, Çerkezköy Halk Pazarı'ndaki fiyatları pazarcı esnafına sordu. Enflasyonun piyasayı bozduğunu ve çiftçilere destek verilmesi gerektiğini belirten pazar esnaflarından Edip Gürdap, tarımın profesyonelleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

PROFESYONEL TARIMA GEÇİLMESİ LAZIM

Enflasyonun piyasayı bozduğunu söyleyen pazar esnafı Gürdap, “Çiftçiye destek verilmesi lazım. Fakat ülkemizde de Avrupa ülkelerinde uygulanan, özellikle Hollanda’da gerçekleştirilen teknik uygulamaların ve bilinçli çiftçiliğin buralarda uygulanmadığını görüyoruz. Ben nereye ne ekersem ne kadar verimli olur bunun hesabı yapılarak ekim gerçekleştiriliyor. Artık bizim de profesyonel tarıma geçmemiz lazım” dedi. 

Esnaf Edip Gürdap ayrıca piyasanın geleceği hakkında da yorum yaptı ve fiyatların seçimler tamamlandıktan sonra belirleneceğini söyledi.

Pazarcı esnafı Ahmet Bulut ise Ramazan ayında en çok satılan sebze çeşitlerinin kıvırcık, limon ve havuç olduğunu ifade etti. Bulut, üretimin arttırılması gerektiğine vurgu yaparak Ramazan'ın bereketinin satışlara yansıdığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: PAZARINDA DURUM

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM