HALK EĞİTİMİ?NDEN 88 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

HALK EĞİTİMİ?NDEN 88 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Üniversite yerleşme sonuçlarına göre Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi?nde açılan kurslara giden öğrencilerden 88?i üniversiteli oldu. Öğrenciler arasında 1?er kişi tıp ve eczacılık, 4 hukuk, 13 mühendislik . 14 iktisadi ve idari bilimler, 18 fen edebiyat fa

Son 6 yıldır üniversiteye hazırlık kursu açan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi, öğrencileri üniversiteli yapmaya devam ediyor. Bu sene Halk Eğitimi?nin ücretsiz kurlarına giden 88 öğrenci üniversiteli oldu.

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, bu sene üniversite kurslarına katılarak, bir üniversiteye yerleştirilen öğrenci sayısını açıkladı. 142 öğrencinin devam ettiği kurslarda 88 öğrenci üniversiteli oldu. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Akman, yaptığı açıklamada, ?Bildiğiniz üzere kurumumuz eğitimde önemli bir hizmeti daha üstlenmiş, üniversiteye hazırlanan önceden mezun, açık öğretime devam eden ya da yeni mezun gençlerimize üniversiteye hazırlık kursları vermektedir. 6 yıldır sürdürdüğümüz bu hizmet her geçen yıl katılım ve yerleştirme başarısını artırarak  devam etmektedir. Ücretsiz olarak verdiğimiz kursların öğrenci başarısını geleneksel hale getirdiğimiz bu gurur tablosunu  bu yıl da Çerkezköy halkıyla paylaşmak  istedik.? dedi.

Açılan kursla ilgili bilgiler veren Akman,  şöyle devam etti: ?2020-2021 yılı DYK kurslarımıza 12 sınıf açıldı 142 kursiyer kurslarımıza devam etmiş. Rehberlik hizmetleri ile birlikte sınav sonunda, Tercih danışmanlığı da yaptığımız öğrencilerimizden 1 Tıp, 1 Eczacılık, 4 Hukuk, 13 Mühendislik, 14 İktisadi ve İdari Bilimler, 18 Fen Edebiyat, 10 Eğitim Fakültesi, 27 Ön lisans olmak üzere toplam 88 kursiyerimiz üniversiteye yerleşerek bizleri gururlandırmıştır.?

YENİ DÖNEM KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Müdür Akman, yeni dönem kurs kayıtlarının da devam ettiğini belirterek, ?2021-2022 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları kayıtlarımız 09.09.2021 Perşembe günü saat 17:00 kadar devam etmektedir. Ayrıca 2021-2022 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız 13 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.?
 



Anahtar Kelimeler:

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI