GÜNDOĞDU: BÜYÜKŞEHİR VERDİĞİ BELGELERİ ARAŞTIRMADAN VERİYOR

GÜNDOĞDU: BÜYÜKŞEHİR VERDİĞİ BELGELERİ ARAŞTIRMADAN VERİYOR

Tekirdağ Servisçiler Odası Başkanı Gündoğdu, öz malı olarak gösterilen servis araçlarına yol belgelerinin iyice araştırılmadan verildiğini savundu. Gündoğdu adreslere gitti ama bulamadı. Bu görüntüleri de gazetecilerle paylaştı.

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yol belgelerinin iyice araştırılmadan verildiğini savunurken, “Belgelerdeki adreslerde kimse yok. Sahte adreslerle öz malı olarak gösterilen araçlara yol belgesi veriliyor.”dedi.

ADRESLER DOĞRU DEĞİL

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, öz malı statüsündeki servis araçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oda Başkanı Gündoğdu, şunları kaydetti:

 “Öz malına verilen belgeler. Bu belgelerin ne şekil ve nasıl verildiğine dair tespitlerimiz oldu. Burada UKOME tarafından yapılan bir yanlışlık açıkça görülüyor. Yani öz malını gidip sigortalı gösterip, bu işi yapıp yapmadığına dair herhangi bir bilgi sahibi olunmadan belge veriliyor. Bir kısım belgeler elimize geçti. Bunlara bakıyorum. Belge var mı? Evet doğrudur var. Ama buradaki adreslere konum açıp gittiğimizde karşımıza bir apartman dairesi çıkıyor. Bunları sizlere vereceğim. Bu görüntüleri UKOME yetkilileriyle de diğer yetkililerle de paylaşacağım. Bu verilen belgelerin yanlış olduğunu açıklıyorum. Bu hırsızlıktır. Bu adam bu belgeyi alıyor, devleti kandırıyor, belediyeyi kandırıyor. Büyükşehir Belediyesi ekip gönderip yol belgesi verdiği kişilerin adresini teyit etsin. Bu konuda bizlerden de yardım ve destek alabilirler. Bize derlerse ön araştırma yapın, yaparız yardımcı olmak için. Burada esnafımız mağdur oluyor, haksız şekilde yol belgesi verilen öz mallar yüzünden.”

AYRICA BAĞLANMASI LAZIM

Korsanla mücadele kararlığında olduklarını vurgulayan Servisçiler Oda Başkanı Aşkın Gündoğdu, ikinci bir rahatsızlık veren konunun ise şehir dışından gelen servis taşımacılığı yapan araçlar olduğunu söyledi. Şehir dışından servis taşımacılığı yapan araçların gerekli denetimlerinin yapılarak tek tek tespit edilmesi gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “Önceki gün jandarma ekiplerimiz 34 plakalı bir aracı durdurmuş. Hiçbir belge sormadan ceza kesmiş göndermiş. Oysa yasa öyle demiyor, il dışından geliyorsa il girişinde ya da yol güzergahında durdurulduğunda 12 bin lira ceza yazar bırakırsın. Ancak şehir içinde personel taşıyorsa bu araçların ayrıca bağlanması gerekir. Komutana sordum. ‘Bunu neden bağlamıyorsunuz?’ dedim. 26. Madde a bendinden dolayı bağlama yetkilerinin olmadığını ifade etti. Ben de elimdeki kanuna bakarak, şehir içine girmiyorsa, otobandan gidiyorsa ya da çevre yollardaysa bağlanmıyor. Ama bu adam Çerkezköy-Kapaklı güzergahında şehir içine giriyor, servis çekiyor. Bu aracın 15 gün süreyle bağlanması gerekiyor.”dedi.

BAĞLANAN ARAÇLAR ÜÇ BEŞ GÜN SONRA ÇALIŞIYOR

Bağlanan araçların da kısa sürede bırakıldığını belirten Gündoğdu şöyle devam etti: “İdare Mahkemesi böyle bağlanan araçları 3-5 gün sonra bırakıyor. Ama diyor ki ‘Sen bu araçla çalışmayacaksın, faaliyet yapmayacaksın’ ama bu arkadaş alıyor servis aracını tekrar çalıştırıyor. Aslında 12 bin TL ceza ödeyerek salınmaları lazım. Ama böyle uygulanmıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu konunun böyle olmadığını belirtip, gerekli yazıları yazmasını talep ediyorum. Çünkü bu bağlanan araçlar 3 gün sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Ben zaman zaman denetim yapan ekiplere denk geliyorum, bu servis araçlarının ne güzergahı belli, ne durağı bellidir. Büyükşehir Belediyesi olarak belgeyi verirken esnafın hakkını koruyunuz. Bu yerler iş yeri değil sadece apartman dairesidir. Kağıt üzerinde belge alıp çalışıyorlar.”   

KAMUDA SERVİS TASARRUFUNA TEPKİ

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servisin kaldırılmasına ilişkin karara da tepki gösteren Gündoğdu,  “Türkiye genelinde ihtisas odaları olarak kamudaki taşımacılıkla ilgili bir çalışmamız oldu. Ankara’da bir eylem yaptık. Türkiye genelindeki büyükşehir belediyelerine bağlı odalardan 3 bin kişi katıldı. Görünen şu ki devletimiz bu konuda duyarsız kalmayacaktır. Bursa başkanımız konuyu net bir şekilde açıkladı. Kamuya servisin maliyeti 2 milyondur. Ama karşı tarafta esnafın devlete faydası 45 milyon. Yani 2 milyon için esnafa ücret ödüyorsun, dönüş olan 45 milyonu istemiyorsun. Yani altın yumurtlayan tavuğu neden kesersin? Ama bir gerçek var ki tasarrufa giderken binlerce esnafı mağdur edecekler. Binlerce işletmenin iflasına neden olacaklar. Biz sadece o toplantıları yaparken gösteriş amaçlı değil gerçeklerin görülmesi için yaptık. Bürokrasinin aldığı kararın tabana etkisini tepeden göremezsin. Bununla ilgili sendikalar da dava açmışlardır.” dedi. 

GÖRÜNTÜLERİ GAZETECİLERLE PAYLAŞTI

Esnaflara verilen kredilerdeki faiz değişikliğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Gündoğdu, “Gerçeği iyi görmek gerekiyor. Biz bu imzayı atarken belgeleri okumuyoruz. Eğer okusaydık bunları görürdük. Önceden kullanılan faizlerin yukarı çekilmesi devlet tarafından yanlıştır. Bunun tekrardan gözden geçirilmesini istiyorum. Çünkü o dönemde arkadaşlarımız ona göre hesap yaptılar. En azından önceden alınmış kredi faizlerinin yükseltilmeden kredinin bitmesini temenni ediyorum. Aldığımız gelirin yüzde 65’i vergilerimize, giderlerimize gidiyor. Burada servisçiler kadar vergi veren bir kurum yoktur” diye konuştu. 

Bu arada, Gündoğdu adreslere gitti ama bulamadı. Bu görüntüleri de gazetecilerle paylaştı.



ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI’NDAN ANIZ YANGINI YASAĞI

EDİRNE’DE TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

KAYINPEDERİ VE KAYINBİRADERİ TARAFINDAN VURULAN DAMAT HAYATINI KAYBETTİ

OTOYOLLARDAN 21 MİLYON 67 BİN 377 ARAÇ GEÇTİ

TEKİRDAĞ’DA 180 DÖNÜM BUĞDAY CAYIR CAYIR YANDI: 3 YARALI