GAZETECİLERDEN BARO BAŞKANI EGEMEN GÜRCÜN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

GAZETECİLERDEN BARO BAŞKANI EGEMEN GÜRCÜN

Batı Trakya Gazeteciler Derneği, Tekirdağ Baro Başkanlığına seçilen Egemen Gürcün'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, dernek başkan yardımcısı Şaban Kardeş ve dernek yönetimi, 8 Ekim’de yapılan olağan genel kurulda Tekirdağ Barosu Başkanlığı’na seçilen Çerkezköylü avukat Egemen Gürcün’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Tekirdağ Barosu Olağan Genel Kurulu’nda Baro Başkanlığı’na seçilen Çerkezköylü Avukat Egemen Gürcün’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Dün saat 14.00’da da Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Dernek Başkan Yardımcısı Şaban Kardeş, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Erge, Ruhan Yalçın, Habibe Uzel ve gazeteciler, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün ve yönetimini ziyaret etti. Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, ziyarette yaptığı konuşmada, “Güzel bir seçim oldu. Sizin kazanmanız şehri mutlu etti. Destekçimiz olacak bir baroyu arkamızda göreceğiz diye düşünüyoruz. Görevinizin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi. Daha önce 4 yıl Tekirdağ Barosu’nda yönetimde yer aldığını belirten Baro Başkanı avukat Egemen Gürcün de “Biz genel kurula hazırlanırken bu bir seçim dedik. Favori bir durumda nitelendirilmemize rağmen projelerimizi oluşturduk, ileriye dair görüşlerimizi yazdık. Adeta kendimizi bağladık. Bu bağlamanın da doğru olduğuna ve herkesin bunu yapması gerektiğine inandığımız için bunu yaptık. Rakip olur olmaz konusuna bakmadan biz kendi projelerimizi ürettik ve bu anlamda 11 ilçenin tamamındaki tüm avukatların bürolarına giderek, adeta kapı kapı gezerek hazırladığımız broşürleri kendilerine teslim ettik. Onların fikirlerini aldık” dedi. 

BARO OLARAK GÖZÜMÜZÜ OLAYLARA GÖZÜMÜZÜ KAPATMIYORUZ

Tekirdağ Barosu’nun bin 200’e yakın üyesi olan, Türkiye’de sayısal olarak 25. büyük baro olduğunu söyleyen Gürcün, “Bu büyüklüğünün sadece sayısal büyüklük olarak kalmaması, sözünün ve ağırlığının olması gerektiğine inandığımızdan dolayı baromuzun bu anlamda yapacağı her çalışmanın kamuoyuna duyurulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Tekirdağ sürekli göç alan bir şehir. En büyük şehir göçünü alan yer burası. Bu tabi ki beraberinde çok sorun da getiriyor. Biz baro olarak olaylara karşı gözümüzü kapatmıyoruz, söz söylüyoruz. Ülkemizde yaşanan olaylarla ilgili, son olarak Basın Yasasıyla ilgili bir açıklamamız oldu. Komisyonumuz bu konuda bir çalışma hazırlıyor. Biz söz söylemeye eskisinden daha fazla devam edeceğiz. Ben de bu anlamda Tekirdağ Barosu’nun başkanlığını temsilen bulunduğum 2 yıllık süre zarfında elimden gelen her türlü çabayı, baronun görünürlüğünü sağlanması, baronun sözünün, ağırlığının oluşması konusunda çaba sarf edeceğiz. Bu çabayı sarf ederken tek başımıza olmamamız gerekiyor. Basınımızın da bir güç olarak bizim sözümüzün kamuoyuna ulaştırılması noktasında çok büyük önemi var. Çünkü sizlerin yaptığı gazetecilik bugün çok zor şartlar altında yapılan bir durumda. Elbet ki desteklenmesi gerekiyor. Bu maddi destek de olabilir, manevi destek de olabilir, bir arada sizlerin yaşadığı sıkıntılar, gazetecilik mesleğini yerine getirirken karşılaşabileceğiniz idari veya ceza soruşturmalarında sizlerin yanında bulunmak gibi de olabilir” diye konuştu.

SİZLERLE ÇALIŞMAK İÇİN HAZIRIZ

Toplumu ilgilendiren konularla ilgili baroların söyleyeceği sözlerin vatandaşlara ulaştırılmasında gazetecilerin çok önemli olduğunu söyleyen Gürcün, “Sizlerle her alanda bir arada olmak için, çalışma yapmak için hazırız. Biz aslında çok şey yapmaya çalışan, çok şeyi yaptığını düşünen ama yeterinde topluma anlatamayan bir kurumuz. Ben bunun farkındayım. Bunun giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün şehirde kadın haklarıyla ilgili sorunlar oluyor. Kadın Hakları Komisyonumuz söz söylüyor, çaba gösteriyor, bunun sahada yansıması gerekiyor. Bu sadece baro başkanı olarak benim gönüllü olmamla alakalı bir konu değil, gönüllü olmak da istemiyorum. Önemli olan burada baronun ön plana çıkması. Bizim makama güç vermemiz, makamın bize güç vermesi gerektiğine inanıyorum. Makamın öne çıkması gerektiğine inanıyorum. Tekirdağ Barosu’nun 22’nci başkanıyım ben, bugüne kadar bu anlamda bu makama oturmuş birçok baro başkanı geldi geçti. Bu makamlar gelip geçici. Biz de gelip geçiciyiz. Önemli olan şehre bir şey bırakabilmek” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ

Tekirdağ Barosu’nun Türkiye Barolar Birliği ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen Gürcün, “Bütün üst kademedeki yönetici üstatlarımızla bir telefon kadar yakınız. Bu konuda birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Benden önceki 21 baro başkanı çok önemli hizmetler yaptı. İçlerinde milletvekili olmuş, önemli noktalara gelmiş insanlar var. Ben belki en genç göreve gelen baro başkanıyım. Ama benden sonrakiler de daha genç olacak. 4 yılda yüzde 50’ye yakın artış var avukat sayısında. Hızla sayımız artıyor. Meslektaşlarımızın daha iyi imkanlarda avukatlık yapması için çok çabalamamız gerekiyor” dedi. 



OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

BUĞDAY TARLASINDAKİ KAMYON ALEV ALDI

TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ