FESTİVALDEN DÖNDÜLER

FESTİVALDEN DÖNDÜLER

51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne katılan TSD Çerkezköy Şubesi Folklor Ekibi, döndü.

Silifke’de 1-6 Eylül tarihleri arasında kutlanan 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne Çerkezköy’den de Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Folklor Ekibi katıldı. 3 gün Silifke’de kalan Çerkezköylü folklor ekibi ilçeye döndü.

51.'si düzenlenen etkinlik ilk gününde düzenlenen açılış törenine katılan Çerkezköy ekibi, ardından festival kapsamında iki gece sahilde gösterilerde bulundu. Çerkezköy TSD Folklor Ekibi, performanslarıyla büyük beğeni topladı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Çerkezköy TSD Şubesi, Folklor Ekibi, Silifke Festivali’nde büyük ilgi görürken, örnek de oldu.

Silifke Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Turgut’un Çerkezköylü özel gençlerin oluşturduğu folklor ekibiyle de tek tek tanıştığını belirten TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “Silifke Belediye Başkanımız, özel çocuklarımızdan oluşan folklor ekibimizi çok sevdi. Trakya’da bir ilk olan folklor ekibimiz hatta Türkiye’de de yok gibi festivalde büyük ilgi gördü. Silifke Belediye Başkanımız Mustafa Turgut, ekibine ‘Neden bizim burada böyle bir ekibimiz yok’ diye de sorarak, özel çocuklarımızın göstermiş olduğu performanstan etkilendiğini gösterdi.”dedi.

Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen uluslararası festivale Çerkezköy Belediyesi’nin desteğiyle katıldıklarını hatırlatan Kocaçınar, “Bizim festivale gitmemizde en büyük destekçimiz Belediye Başkanımız Vahap Akay oldu. Kendisine buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Silifke’de, telifli eserler oyunlarımızda kullandığımız için bu eserlerin sahiplerinden de izin aldık. Bu konuda bizden destekleri esirgemeyip müziklerini kullanmamızdan mutluluk duyacaklarını bildiren Sümer - Gülay Ezgü’ye, Ahmet Merih Çelik’e, Rumeli Ekrem’e ve Sezgin Delen’e sizin aracılığınız ile de teşekkür etmek isterim. Son olarak her türlü haberimizi yayımlayıp sesimizi her yerde duyurmamamıza destek olan çok kıymetli siz basın mensubu arkadaşlarıma en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: FESTİVALDEN DÖNDÜLER

KIRKLARELİ’DE 2024 YILI EYLÜL AYI İHRACATI, 2024 YILI AĞUSTOS AYINA GÖRE YÜZDE 27,59 AZALDI

AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

VALİ SOYTÜRK’TEN ÇTSO’YA ZİYARET

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ