ESKİ BAŞKAN YAŞAR KUŞ, ESNAF KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ'NE ZEHİR ZEMBEREK YÜKLENDİ

ESKİ BAŞKAN YAŞAR KUŞ, ESNAF KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ

Çerkezköy Şoförler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne yaptığı tüm başvuruların gerekçesiz olarak reddedildiğini öne sürerek, "Galiba, başkanlığa aday olurum korkusu var."dedi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne kredi başvurusunun bir türlü kabul edilmediğini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş, “İki yıldır bir türlü beni üye yapmıyorlar. Defalarca müracaatım var. Anladığım kadarıyla benim başkanlığa aday olmamdan korkuyorlar.”dedi. Kooperatif yönetimine meydan okuyan Kuş, “Bundan sonra kim aday olursa olsun, yanında olup destekleyeceğim. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerini de artık gizli kapaklı yapamayacaklar. Buradan ilan ediyorum. Önümüzdeki ocak ayının 26’sı veya 29’unda seçim var. Tüm üyeler duysun.” diye çıkıştı.

Çerkezköy Şoförler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş, bugün saat 10:00’da Çerkezköy Gloria Cafe’de bir basın toplantısı düzenledi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nden kredi almak için başvuru gerçekleştirdiğini, fakat herhangi bir neden belirtmeksizin gerekli evrakların kendisine verilmediğini ifade eden Yaşar Kuş şunları kaydetti: 

BENDEN SONRA KREDİ ALINDI 

“Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne kredi almak için başvuru gerçekleştirdim. Fakat bana herhangi bir neden bildirilmeden başvurum onaylanmadı. Gerekli belgeler tarafıma teslim edilmedi. Benden sonra birçok kişi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nden kredi aldı.  

Bana bazı arkadaşlar, aday olacağım için kredi başvurumun iptal edildiğini söylediler. Bu süreçten sonra Esnaf Kredi Kooperatiflerinin bağlı bulunduğu Ankara Genel Müdürlüğüne dilekçe yazıp hakkımı aradım. Ben hakkımı demokratik bir şekilde aramaya devam edeceğim. 

BU KOLTUKLAR ÖMÜR BOYU KİMSEYE KALMAZ 

Kimsenin şunu unutmaması lazım. Bu koltuklar ömür boyu kimseye kalmaz. Bunu daha önceki seçimlerde gördük ve şahit olduk. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Yönetimi seçim olduğunu 2 gün önce duyurur. Ben buradan açıklıyorum, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimleri önümüzdeki ocak ayının 26’sı veya 29’unda gerçekleşecek.  Herkes duysun bilsin. Tüm üyelerimiz seçim tarihini öğrensin. Benim hakkıma tecavüz edildi. Yaptıkları şeyin ne kanunda ne Kuran’da yeri yok. Neden kredi vermediklerini, başvurularımı iptal ettiklerini yasal dayanakları varsa çıkıp açıklasınlar. Ben Çerkezköy esnafının 19 sene ekmeğini yedim anlatacaklarımı Çerkezköy halkında borç biliyorum. 

ESNAF KAN AĞLARKEN 

Hepimizin bildiği gibi pandemi döneminde esnaflar çok ciddi ekonomik problemler ile boğuştu. Şimdi Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne şunu soruyorum, pandemi döneminde kuruma hiç gitmeden, hiç işe gelmeyerek maaş almayan var mı? Esnaf kan ağlarken, makam arabalarını nasıl değiştirdiler? O araçlar, kooperatifin ortak malıdır. Unutulmaması lazım. Bu soruları basın mensupları önünde dile getiriyorum.  Ocak ayındaki genel kurulda çıkacak olan adayla elimden kadar mücadele edeceğim ve gerçekleri Çerkezköy halkına aktaracağım. Kooperatif başkanlığına aday olanlar kredi alamayacak mı? Bu tüm esnaf kardeşlerimin başına gelebilirdi. Bu adalet mi? Tüm dostlarımızla elimizden geldiği kadar mücadele edip, haklarımızı savunmaya devam edeceğiz.” 

HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM

Bu arada, Kuş, hakkını aramaya devam edeceğini belirtirken, “Tüm yetkili makamlara, Ankara'ya her yere dilekçe verdim. Bu yaşanan eziyeti ilgili kurumlar biliyor. Gerekçesiz, haksız, hukuksuz benim haklarımı elimden alan yönetim bunun cezasını da öder. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Hak ettiğim halde verilmeyen kredim yüzünden arabamı değiştiremiyorum. İşim engelleniyor. Mevzuatta bildiğim kadarıyla bunun cezası da var. Yasal olarak nereye kadar giderse gitsin hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ayrıca da bu yaklaşan seçimde bu kuralları uygulamayan yönetimin değişmesi için elimden geleni yapacağım.”diye sözlerini tamamladı.

Çerkezköy Şoförler Odası eski Başkanı Yaşar Kuş’un düzenlemiş olduğu basın toplantısına yoğunda bir katılım yaşandı. Toplantıya, Çerkezköy 25 Nolu Kooperatif Başkanı Ömer Göktaş, Kapaklı 41 Nolu Kooperatif Başkanı Levent Çiftçi, S.S. 67 Nolu Kapaklı Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Talip Bakay, Karahanlılar Lojistik Başkanı Bülent Karahanlı, S.S. 35 Nolu Karaağaç Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selahattin Güner, Adar Turizm sahibi Kamber Adar, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 



AFAD UYARMIŞTI: TEKİRDAĞ KAPAKLI’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

SÜLEYMANPAŞA’DA 200 BİN ADET DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI: VAROLUŞ MÜCADELESİNİN ŞİFRESİ ‘ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ’ DEYİŞİNDE SAKLIDIR

BUNU DA GÖRDÜK!

SILA BEBEK’LE İLGİLİ VALİLİK’TEN AÇIKLAMA