ERKAN ZÜMBÜL ÇOK SERT GİRDİ: BİR İŞYERİ DAHİ YOKTUR

ERKAN ZÜMBÜL ÇOK SERT GİRDİ: BİR İŞYERİ DAHİ YOKTUR

Geçen hafta yeniden adaylığını açıklarken, ‘Nereye aday olduklarını bilmiyorlar’ diyen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’a, başkan adayı Erkan Zümbül sert karşılık verdi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Erkan Zümbül, geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren mevcut başkan Ali Bozdağ’a sert tepki verdi. Zümbül, “Kişi kendinden bilir işi… Bizleri yetersiz bulan, birlikleri, dernekleri küçümseyen amiyane sözler sarf eden Bozdağ’ı kınıyor, resmi bir kurumu temsil eden bir başkanın bu şekilde konuşmalarını yakışıksız buluyoruz.” dedi.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Erkan Zümbül, mevcut başkan Ali Bozdağ’ın adaylık açıklamasında yönelttiği suçlamalara cevap verdi. Başkan Bozdağ, Erkan Zümbül ve ona destek veren Necati Aksu için , “Esnaf diyor ki başkanım bunların bir tanesi 2 sene, bir diğer ise 2 sene görev yapacakmış’ diye. Üçüncüsü ise ‘ben başkanvekiliyim’ diye geziyor. Daha buranın resmi kurum olduğunu bilmiyorlar. Burası bir dernek değil” gibi eleştirilerde bulunmuştu.

ŞOVMEN…

14 Kasımda adaylığını açıkladığını hatırlatan Zümbül, “14 Kasım 2021’de Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylığımı açıkladım. Bütün kamuoyu bunu biliyor. Diğer aday Necati Aksu adaylıktan çekilip beni desteklediğini bildirmiştir. Değişimli başkanlık diye bir şey de söz konusu değildir. Tamamen uydurma bir dedikodudur. Diğer arkadaşımız Osman Arat ise adaylığı düşündüğünü bana belirtmişti ve o da benimle birlikte hareket etme kararı almıştır. Gönüllü esnaf arkadaşlarımızla sahada tüm esnaflarımızı ziyaret edip 16 Ocak’ta yapılacak olan genel kurul adavet edip desteklerini istiyoruz. Ben mevcut bir esnafım, her sabah iş yerimizin kapısını açıp müşterimize hizmet veren, işçi çalıştıran, usta ve çırak yetiştiren 20 yıllık bir esnafız. Bu sorumlulukların üstesinden gelen yaklaşık 4 bin 600 üyesi olan bir odanın esnaflarından mevcut yönetime karşı aday olan ve medeni cesaretini gösteren birisiyim. Şu an ki mevcut başkan ve yönetim kurulu esnaftan tamamen kopuktur. Kendi dertlerine düşmüş, esnafın kapısını ise seçimden seçime açan, hiçbir sorunla ilgilenmeyen, 28 yıldır esnafın sırtından geçinmeye kendine ilke edinmiş büyük bir aile olduklarını söyleyen şovmen zihniyetli bir kişiye teslim edilemez. Kişi kendinden bilir işi… Bizleri yetersiz bulan, birlikleri, dernekleri küçümseyen amiyane sözler sarf eden Bozdağ’ı kınıyor. Resmi bir kurumu temsil eden bir başkanının bu şekilde konuşmalarını yakışıksız buluyoruz ” diye konuştu.

KENDİSİNİN BİR İŞYERİ DAHİ YOKTUR

Bozdağ’a sert eleştiriler yönelten Erkan Zümbül sözlerini şöyle sürdürdü: “Her seçimde bu defa son diyerek insanları ve yönetimdeki arkadaşlarını hiçe sayarak sadece kendisinden başka odayı yönetecek kabiliyette bir yönetim arkadaşının olmadığını dile getiren hep Hüseyin’e, Ahmet’e bırakacağını söyleyerek onları kandıran bir zihniyete esnaf artık tahammül ve itibar etmiyor. Esnafa fabrikasında işçi çalıştırırmış gibi davranan bu şovmen başkan burasını kendi aile şirketi olduğunu ve başkasına bırakmayacağını; ‘biz bir aileyiz’ diyerek kendi çıkarları için kullanmaktadır. Kendisinin mevcut bir işyeri dahi yoktur. Bugüne kadar ne çırak, ne kalfa ne de usta yetiştirmiştir. Sadede laf yetiştirmektedir. 20 yıldır yönetiminde olduğunu söyleyen çırağını bile hala yetiştirememiştir ki bundan ne beklersiniz”

ESNAFI KONGREYE DAVET ETTİ

Esnaf ve sanatkarları 16 Ocak 2022 tarihinde yapılacak kongreye davet eden Erkan Zümbül, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarı’nda bulunan Kapalı Spor Salonu’nda 13,30-17,00 saatleri arasında gerçekleştireceğimiz kongreye gelmenizi ve oyunuzu kullanmaya davet ediyorum. Burada yapılacak olan bütçe oylamasında açık ve net neye ret, neye evet verdiğinizi bilerek ibra etmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü harcamaların tamamen oldu bittiye getirilip yapıldığını görüyoruz. Buna da izin vermeyeceğiz. Hizmet otolarının, benzin, tamir ve sigorta giderleri, gayrimenkullerin bakım onarımı yurt içi ve yurt dışı gezi programları hangi esnafa yapılıyor. Neye göre harcanıyor. Bunu kesinlikle sorgulayalım. Başarılı bir geleceğe kayıtsız kalmayın” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: ERKAN ZÜMBÜL GİRDİ: İŞYERİ YOKTUR

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR