Tarih: 05.09.2024 16:50

EMLAK SEKTÖRÜNDE DENETİMLER ARTACAK

Facebook Twitter Linked-in

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Yönetim Kurulu üyesi Net Yatırım Gayrimenkul firma sahibi Mehmet Sungur Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı ziyaret ederek sektörün sorunlarını; yetki belgesiz emlakçıları ve emlak sektöründeki vergilendirmeyi konuştu.

GAPAS yönetim kurulu üyesi Net Yatırım Gayrimenkul sahibi Mehmet Sungur, Ankara ziyaretinde Ticaret Bakanlığı’nda görüştüğü Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcün’dan sektör adına umut veren müjdeler duyduğunu açıkladı. Sektörün sorunlarıyla ilgili atılan adımların ümit verdiğini belirten Mehmet Sungur, “Sayın Ticaret Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan Bey’i ziyaret ettik. Emlak sektörünün sorunlarını konuştuk. Özellikle de yetkisiz emlakçılar ve emlak sektöründeki verilendirme hususları üzerine istişarelerde bulundu. Sayın Bakanımız ümit veren açıklamalar yaptı. Bakanlığın çalışmaların anlatan sayın Bakanımız kısa zaman içinde sektörümüzün daha sağlıklı bir şekilde çalışma hayatında olacağını belirtti.”dedi.

Bakan Gürcan’ın emlak sektörüyle ilgili anlattığı çalışmalardan bahseden GAPAS yönetim kurulu üyesi Sungur, şöyle devam etti:

 “Adım adım yapılan güzel uygulamalar hakkında detaylı bilgi aldık. Sayın Bakanımıza insanların zor kazandıkları alın teri paralarını  taşınmaz ticaret belgesi mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişi veya kuruluşlara giderek yanlış bilgi ile kazançlarının heba olabileceklerini için denetimlerin arttırılmasını rica ettik. Bir masa ile sandalye koyarak, hiçbir teknik ve mimari bilgisi olmayan ‘Çantacı ve ayakçı’ diye tabir edilen kişilerin gayrimenkul pazarlayarak, sektörün adını kötüye çıkardıkları gibi ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğini dile getirdik. Sayın Bakan yardımcımız, Ticaret Bakanlığı olarak ilave denetim personelin alımların başladığını bundan sonra daha aktif denetim yapacaklarını söylediler. Ayrıca sayın Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan bey; Taşınmaz Ticaret Bilgi sistemi üzerinden ttbs.gtb.gov.tr üzerinde taşınmaz ticaret yetki belgesi ile mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin ihbar edilerek, denetimlere  ve ülke ekonomisi katkı sağlanmış olacağının altını çizdi.”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —