RAMAZAN`DA 18.00`DAN SONRA EKMEK PİŞİRİLMEYECEK

RAMAZAN`DA 18.00`DAN SONRA EKMEK PİŞİRİLMEYECEK

Korona Virüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında akşam saat 18.00`dan itibaren ekmek pişirilmeyeceği bildirildi. Ramazan pidesi ise 3 TL`den satılacak.

Pide kuyruklarıyla meşhur ramazan ayı bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında fırınlarda oluşmasının önüne geçildi. Fırınlar, ramazan ayında 18.00`dan sonra ekmek pişirmeyecek.

PİDE FİYATLARI AÇIKLANDI

Cuma günü ramazan ayı orucu tutulmaya başlanacak. Ramazan`a bir gün akla iftar sofralarının vazgeçilmezi pide fiyatları da Çerkezköy`de belirlendi. Çerkezköy Fırıncılar Derneği, 350 gram ramazan pidesi geçen yılla aynı olarak 3 TL`den satılacak. Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Ercan Erdoğan, 350 gram pidenin 3 TL`den satılacağını bildirdi. Erdoğan, yumurtalı pidenin ise 3.5 TL`den satılacağını bildirirken, korona virüs tedbirleri kapsamında fırınların alışılmışın dışında bu ramazan ayında hizmet vereceğini belirtti.

AKŞAM 18.00`A KADAR EKMEK PİŞİRİLECEK

Erdoğan, " Bu yıl malum korona virüs salgını nedeniyle olağanüstü bir dönem geçiriyoruz. Herkes, bu kapsamda tedbirlere uyacak. Fırınlarda 18.00`a kadar ekmek pişirilecek. Vatandaşlarımız iftar saatine kısa bir süre kala gidip ekmek alayım sıcak olsun düşüncesinde olmasın. Çünkü, 18.00`dan sonra ekmek pişirilmeyecek. Yanlış anlaşılmasın, 18.00`dan sonra fırında ekmek satılacak. Ancak pişirilmeyecek, yani sıcak ekmek alırım düşüncesinde vatandaşlarımız olmasın.  Ayrıca alınan karar sonrası fırınlarımızın içerisinde sosyal mesafe kuralları uygulanacak. Fırınlara giriş iki kişi ile sınırlı olacak ve maskesiz vatandaşımız ekmek alamayacak." diye konuştu. 

 



Anahtar Kelimeler:

KIRKLARELİ’DE 2024 YILI EYLÜL AYI İHRACATI, 2024 YILI AĞUSTOS AYINA GÖRE YÜZDE 27,59 AZALDI

AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

VALİ SOYTÜRK’TEN ÇTSO’YA ZİYARET

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ