DÖNMEZ`DEN DOLANDIRICILIK YORUMU: BEN DEMİŞTİM!

DÖNMEZ`DEN DOLANDIRICILIK YORUMU: BEN DEMİŞTİM!

Çerkezköy Belediyesi`nde ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarının ardından açıklamalarda bulunan Metin Dönmez, Cumhuriyet Savcıları`na seslendi: İfade vermeye hazırım!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bugün düzenlediği basın açıklaması ile anlattığı `Nitelikli dolandırıcılık` haberlerinin üzerine Trakya Flaş Haber`i arayan Metin Dönmez, "Ben bütün bunları seçimden önce ve aday olmadan önce duymuştum. Aday olmamın en önemli sebebi de budur."dedi ve verdi veriştirdi!

BU YÜZDEN ADAY OLDUM

Trakya Flaş Haber gazetesine telefon aracılığı ile açıklamalarda bulunan 31 Mart Yerel Seçimleri`de DSP`nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez,  Belediye Başkanı Vahap Akay`ı hedef aldı. Dönmez, "Ben bütün bunları seçimden ve aday olmadan önce duymuştum ve aday olmamın en önemli sebebi vatandaşa bunları belediye yolsuzluklarını, dönen rantları, peşkeşleri anlatmaktı. Anlattım, söyledim ancak yandaş basının vetosunu yedim. Yandaş basın sesimi vermedi. Şimdi şapka düştü kel göründü. Kul hakkı yiyen hesap verecek. Başkan bu olayı tespit ettiğinde hemen savcılığa gitmiyor da kendi içinde denetim ve araştırma yapıyor. Acaba karla b...k mu örtmeye çalıştı da olmayınca masumları mı oynuyor. Adalet ortaya çıkaracaktır!" ifadelerini kullandı.

DEMEK Kİ KENDİSİ DE AYNI RANT ÇUKURUNA DÜŞMÜŞ!

Açıklamalarında Belediye Başkanı Vahap Akay`ı hedef alan Metin Dönmez, şöyle devam etti: "Ben 2009`da da aday olduğumda gerçekleri konuşmuştum. Çerkezköy`de iki hırsız var. Bunu herkes biliyor. İki hırsızın kim olduğunu da herkes biliyor. 2009 yılının gazetelerine bakıldığında Metin Dönmez kim olduklarını söylemiştir. Ama o hırsızlara benim partim içinden birileri destek verdi. O rantın içine girdiler, rantı bölüştüler ve benim Çerkezköy`ün makus talihini yenmeme engel oldular.  Zaman geçti. 20014 yılında rantçılar tekrar CHP`nin içine girdiği için, ben Vahap Akay`ı genç olduğu için dürüst biri diye destekledim.  Belediye Başaknı olması için her şeyimi ortaya koydum. Ama kendisi o dönemde `ben geçmiş 5 yılı denetime sokacağım, ne varsa ne yoksa ortaya çıkaracağım.`  dediği halde geçmiş 5 yılı elleyemedi. Demek ki kendiside aynı rant çukuruna düşmüş. Maalesef, biz sosyal demokratlar, Cumhuriyet Halk Partililer düzgündür, dürüsttür kul hakkı yemez. Biliyorduk ama gördük ki 2019 seçimlerinden önce, ben gördüm ki, bu adam kul hakkı yiyor. İşte bu yüzden ben ortaya çıktım. Çıktım herkese anlattım. Bazı meclis üyeleri bu rantın içerisinde rantı paylaşıyorlar."

NEDEN HEMEN GİTMEDİN PİSLİK Mİ ÖRTMEYE ÇALIŞTIN?

Belediye Başkanı Akay`ın neden hemen suç duyurusunda bulunmadığını soran Metin Dönmez şunları kaydetti:  Mevcut belediye başkanı 5 yıl önce bir memur maaşının 1 yıllık kazancını harcamışken, bu seçimde 1 memurun bir ömür boyu kazanacağı paraları harcamıştır. Bu parayı nereden bulmuştur. Sayın Vahap Aka, madem diyorsun ki `benim belediyem içerisinde birileri yolsuzluğa karışmış. Ben bunu buldum, iç mekanizmamı kurdum dün savcılığa verdim.` Kardeşim sen savcımızın ne diye gördüğün gün vermedin? Yapacağın ilk iş Cumhuriyet Savcılığı`na gitmekti. Acaba pislik mi örtmeye çalıştın? 28 Mayısta gelmişse. Pislik mi örtmeye çalıştın. Baktın olmuyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi kendini aklamaya mı çalıştın?"sorusunu yöneltti.

CUMHURİYET SAVCILARINA SESLENİYORUM!

Cumhuriyet Savcılarına seslenerek sözlerini sürdüren Metin Dönmez, "Vahap Akay seçim döneminde hangi şirketlere bilbort yaptırdı, hangi şirketler işini yaptı, sahneler kurdu, afişler, ışıklandırmalar yaptı? Bunları kim yaptı, faturasını kime kesti. Her hangi bir müteahhide mi kesti. Belediye`ye mi kesti?  Cumhuriyet Savcıları araştırmalı. Susan dilsiz şeytandır. Ben susmam. Ben 20019`da bunları anlatmak için çıktım. Yandaş basına konuştuğum halde vermediler. Neden, herkes aslan payı aldığı için. Bugün farelerin üstüne kar yağıyor. Fareler kaçışıyor. Kul hakkı yiyenin yanına kar kalmayacak. Bir belediyenin içinde bu kadar yolsuzluk olmaz. Kim ne kadar fatura kesmiş, yandaşlara ne kadar rant sağlanmış? Cumhuriyet Savcıları`na sesleniyorum. Ben de savcılara ifade vermeye hazırım."diye konuşmasını tamamladı.

 

 



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ