DOLMUŞ HAT 2010 YILINDA İTK’DAN ALINDI…

DOLMUŞ HAT 2010 YILINDA İTK’DAN ALINDI…

S.S 162 Nolu Çerkezköy Zirve Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, üyelerinin çalıştığı hattın, 2010 yılında alında İlçe Trafik Komisyonu tarafından verildiğini Büyükşehir Belediyesi ile alakası olmadığını belirtti.

Tekirdağ ve Çorlu’da bazı kooperatif ve şirketlerin, S.S 162 Nolu Çerkezköy Zirve Kooperatifi hakkında ortaya attıkları iddialara cevap veren Kooperatif Başkanı Ali Kosuva, özellikle dolmuş hattının ihale edilmediğini, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile de alakası olmadığını belirtti. Kosuva, “2010 yılından beri bu hat alınmıştır. Ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ne de Çerkezköy Belediyesi ile alakası yok. Hattın tahsisi ilçe trafik komisyonu tarafından yapılmıştır.”dedi.

Bugün (Cumartesi günü) saat 15.30'da Bağlık Mahallesi'nde bulunan S.S. 162 No’lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan S.S. 162 No’lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, son dönemlerde kooperatiflerini ilgilendiren bazı basın yayın organlarında haberler çıktığı ve bazı kooperatifler tarafından da kendilerine cephe alındığını belirterek, “Hakkımızda çıkan haberlere cevap vermek, belgelerle konuşmak için bir basın toplantısı düzenlemek istedik.”dedi. Daha sonra sözlerini S.S. 162 No’lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’ne yönelik iddialara cevap vererek devam ettiren Kosuva, “Yıllardır bir mücadele veriyoruz. Mücadelemiz, kendimizle alakalı olduğu kadar Çerkezköy’ün ulaşım hizmetinden mahrum kalmaması içindir. Çerkezköy’ün bu ulaşım hizmetinden mahrum bırakılmasını isteyen bazı kooperatiflerin çıkardığı dedikodulara karşı sesimizi tüm Tekirdağ’a duyurmak istiyoruz. Bizim hattımızın Büyükşehir Belediyesi ile alakası yok. Biz bu hatları 2010 yılında İlçe Trafik Komisyonu kararıyla aldık. Yıllardır mücadele veriyoruz. Herhangi bir ihale olmadı. Mahkeme kararlarımız var.”dedi.

MAHKEME KARARLARI VAR  

Kooperatif olarak 2010 yılında kurularak hizmet vermeye başladıklarını belirten Başkan Kosuva, 11 yıldır verdikleri mücadele sonrasında 2017 yılında mahkemeye gittiklerini hatırlatarak, Kızılpınar ve Veliköy Mahallesi’nin ara durak olarak kendilerine verildiğini, ardından ise Çorlu otogarına giriş çıkış iznini mahkeme kararıyla aldıklarını anlattı. Kozuva, “Hukuk mücadelesini kazanmamızın ardından 1 yıl sonra Çerkezköy halkımızı Çorlu’ya taşımaya başladık” dedi.

11 İLÇE ARASINDA TEK HATTI OLMAYAN İLÇE ÇERKEZKÖY

Çerkezköy’ün Tekirdağ’daki ilçeler arasında kendisine ait hattı bulunmayan tek ilçe olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Kosuva, “Çorlu'da çalışma kararı aldıktan sonra yıllardan beri Saray'dan taşımacılık yapan kooperatifler ve şirketlerin işine gelmedi. Bugüne kadar tek başlarına çalışıyorlardı. Bizler tek el çalışanların oyununu bozduk. Bizim hakkımızda yalan yanlış şeyler söyleyerek karalama kampanyaları yapıyorlar. Ellerinde ne bizim gibi belge ne de mücadele var. Biz bu mücadeleyi 2010’dan beri veriyoruz. Ellerinde evrak olmayınca karalama kampanyası yapıyorlar. Tekelciliğe dönmeye çalışıyorlar. 11 ilçe arasında tek taşımacılığı olmayan Çerkezköy’dü. Biz bunu ortadan kaldırdık.”diye konuştu. 

BİZ OLMASAYDIK 25 LİRAYA TEKİRDAĞ’A GİDECEKLERDİ

Mahkeme kararlarını ve belgeleri gazetecilerle tek tek paylaşan Kooperatif Başkanı Ali Kosuva, kooperatifleri sayesinde Çerkezköylüler’in Tekirdağ’a daha ucuz gitmeye başladığın ve ayrıca özellikle öğrencilerin bu ulaşımdan yararlandığını anlattı. Kosuva, “Çerkezköylü vatandaşlar Namık Kemal Üniversitesi’ne ya da il merkezine gitmek için dört araç değiştiriyordu. Onlarda, ne öğrenci, ne engelli ne de 65 yaş indirimi vardı. Biz geldik bunları başlattık. Biz olmasaydık 35 liraya Tekirdağ’a gideceklerdi. Şimdi tam bilet 21 TL, öğrenci ise 12,5 TL'ye gidiyor. Biz yargıya güveniyoruz.” dedi.

  YANLIŞI YARGI BOZAR

Kendilerinin çalışmasına rağmen tekelciliği hala bozamadıklarını belirten dolmuş kooperatifi başkanı Alu Kosuva,  “Kale Birlik firması başka firmaya Çorlu'da yolcu aktarımı yapıyor ve bunu kimse görmüyor. Bizler her türlü engellemeye karşı hizmetimize devam edeceğiz. Bizim hakkımızda konuşanlarla istedikleri yerde oturup tartışabiliriz. Biz nerelerden geldiğimizi biliyoruz. Bu kooperatife Tekirdağ ve Çerkezköy'ün ihtiyacı vardır. Kimseye iftira atmadık. Yanlış var ise bunu da yargı bozar. Biz yargıya güveniyoruz. Bugüne kadar yargıda mücadele verdik. Danıştay hakkımızı verdi Büyükşehir uygulamadı, sonra İdare Mahkemesi’ne gittik o da siz haklısınız dedi. " diye sözlerini tamamlar.

 



Anahtar Kelimeler: DOLMUŞ YILINDA ALINDI…

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI