DEVA PARTİLİ AVŞAR; TAM BİR AKIL TUTULMASI!

DEVA PARTİLİ AVŞAR; TAM BİR AKIL TUTULMASI!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar belirlenen hububat taban fiyatları üzerine tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar belirlenen hububat taban fiyatları üzerine açıklamalarda bulundu. Avşar, hükümet “gıda enflasyonuyla mücadele ediyoruz.”, diyor, ancak adeta üretime ket vurmak için de elinden geleni yaptığı söyledi. Avşar, maliyet artışları göz önüne alındığında bu fiyatların çok yetersiz olduğunu ve çiftçinin endişeleri dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ, BUĞDAYIN ÜRETİM MALİYETİNİ 10 BİN 78 KURUŞ OLARAK AÇIKLADI

Hükümetin sürekli tutarsız politikalar içinde olduğunu, sürekli mağdur kitleler oluşturduğunu söyleyen Avşar; “Bir taraftan enflasyonla, gıda fiyatlarındaki artışla mücadele ediyoruz, diyeceksiniz diğer taraftan maliyet düzeyinde taban fiyat açıklaması yapacaksanız.”, şeklinde konuştu.

Maliyet artışlarına değinen Avşar, açıklanan fiyatları geçen senenin fiyatlarıyla karşılaştırarak şöyle konuştu; “Türkiye Ziraat Odaları Birliği, buğdayın üretim maliyetini 10 bin 78 kuruş olarak açıklamışken; geçen sene 8 bin 250 lira olan ekmeklik buğday bu sene 9 bin 250 lira olarak; yine geçen sene 9 bin lira olan makarnalık buğday bu sene 10 bin lira olarak açıklandı. Fark ödemesi ise ton başına 1750 lira.”

DAĞI TAŞI EKİN DİYEN ANLAYIŞ, ÇİFTÇİYE ADETA TARLAYI TAPANI BIRAKIN DİYOR

“Bu rakamlara bakıldığında, dağı taşı ekin diyen anlayış, çiftçiye adeta tarlayı tapanı bırakın diyor. Eskiden törenle, Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar şimdi bir twetle yapılıyor. Bu bile işin vahameti açısından yeterince açıklayıcı.”, diyen Avşar, tarım ülkesi olan Türkiye’miz ihracat yapan bir ülkeyken maalesef iktidarın yanlış tarım politikalarıyla kendine yetmek şöyle dursun artık tarım ürünlerini çok yoğun bir şekilde ithal eden bir konuma geldiğini söyledi.

GEÇEN SENE YAŞANAN RANDEVU PROBLEMLERİNE KARŞI MUTLAKA TEDBİR ALINMALIDIR. 

Avşar; “Öte yandan hasattın yapılmaya başlandığı bölgelerden gelen ilk haberlere bakılırsa geçen sene ürün kabulünde yaşanan sorunlar yine yaşanacak, randevu problemleri ortaya çıkacaktır. Buna karşı da acil tedbirler alınmalıdır.”, şeklinde uyarılarda bulundu.

SAYIN BAKANA AÇIK ÇAĞRIMDIR. BU AÇIKLAMAYI GERİ ALIN, ÇİFTÇİMİZİN ENDİŞELERİNE KULAK VERİN

Sözlerinin sonunda her zaman üreticiden, çiftçiden, halktan yana olacaklarını söyleyen Avşar, iktidara seslendi. “Sayın Bakana açık çağrımdır. Bu açıklamayı geri alın, çiftçimizin endişelerine kulak verin, bu kararı yeniden değerlendirin, emekliyi, esnafı, memuru mağdur ettiğiniz gibi çiftçimizi de daha fazla mağdur etmeyin.”, şeklinde konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: PARTİLİ AVŞAR; TUTULMASI!

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ

CHP LİDERİ ÖZEL’İN İLK DURAĞI ÇERKEZKÖY OLDU

AK PARTİLİ AZBAY HEM KUTLADI HEM DE UYARDI

CANDAN BAŞKAN’DAN KARNE MESAJI