DEVA PARTİLİ AVŞAR; İKTİDAR, BÜTÇEYE NELERİ SIĞDIRDI DA EMEKLİLERİ SIĞDIRAMADI

DEVA PARTİLİ AVŞAR; İKTİDAR, BÜTÇEYE NELERİ SIĞDIRDI DA EMEKLİLERİ SIĞDIRAMADI

DEVA PARTİLİ AVŞAR; İKTİDAR, BÜTÇEYE NELERİ SIĞDIRDI DA EMEKLİLERİ SIĞDIRAMADI.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı videolu paylaşımda iktidarın emeklilere insan onuruna yaraşır asgari bir yaşam standarttı sunamamasını, emeklilere bir türlü bütçede yer bulamamasını eleştirerek asgari emekli maaşının derhal asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi.

“YILLARIN EMEKTARLARINA BU ÜLKEDE BİR RAHAT VERDİREMEDİK.”

Avşar, yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emeklilerimize bir türlü insan onuruna yaraşır bir hayat standardı sunamadıklarını, yılların emektarlarına bu ülkede bir rahat verdiremediklerini, gece gündüz çalışanlara sağlıklı bir nefes aldıramadıklarını ve torunlarına gönül rahatlığıyla bir harçlık bile verdiremediklerini söyledi.

“AMA ADRESE TESLİM KAMU ÖZEL İŞ BİRLİKLERİNE MİLYONLARCA İMTİYAZ TANIDIK.”

Avşar; “Ama adrese teslim kamu özel iş birliklerine milyonlarca imtiyaz tanıdık, faizle ve kur korumalı mevduatla milyarları hiç ettik, arka kapıdan 400 milyar dolara aşkın dövizi yaktık, özel uçak filosu kurduk, bir avuç yandaşa ne istediyse verdik, doyuramadık.”, şeklinde konuştu.

“İKTİDAR EMEKLİYİ KELİME OYUNLARIYLA OYALAYIP DURDU.”

“İktidar emeklilere bütçede bir türlü yer bulamadı, emeklileri bir türlü bütçeye sığdıramadı diyen Avşar; “Kök ücret dedi, seyyanen zam dedi, laf kalabalıklarıyla ve kelime oyunlarıyla emeklileri oyalayıp durdu.”, dedi.

“AÇLIK SINIRININ 19 BİN, ENFLASYONUN %71 OLDUĞU BİR YERDE 12 BİN TL KABUL EDİLEMEZ.”

Kulislerde konuşulan 12 bin TL’nin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini söyleyen Avşar; “iktidar mensupları şimdi yine açlık sınırının 19 bin, enflasyonun %71 olduğu bir yerde 12 bin TL’den bahsediyorlar, onunda üstünde çalışıyorlarmış. Ölme eşeğim yaz gelsin!”, şeklinde konuştu.

“ASGARİ EMEKLİ MAAŞI DERHAL ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRİLMELİDİR.”

Sözlerinin sonunda iktidara seslenen Avşar; “Bakın, buradan bir kez daha sesleniyorum; asgari emekli maaşı acilen asgari ücret seviyesine getirilmelidir.”, ifadelerini kullandı.



DEVA PARTİLİ AVŞAR: RANT İÇİN ORMANLIK ALANLAR YAKILDI MI?

DEVA PARTİLİ AVŞAR: BİNALARIMIZIN EN AZ YARISI DEPREME HAZIR DEĞİL

MİLLETVEKİLİ AVŞAR: CAN ATALAY BİR ONUR VE SAYGINLIK MÜCADELESİDİR

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN ‘AİLE SAĞLIK MERKEZİ’ İÇİN ÇAĞRI:

MİLLETVEKİLİ AVŞAR OKULLARDAKİ KAYIT ÜCRETİNİ SORDU