DEVA PARTİLİ AVŞAR: BETON ŞİRKETLERİ VE LABORATUVARLAR DENETLENİYOR MU?

DEVA PARTİLİ AVŞAR: BETON ŞİRKETLERİ VE LABORATUVARLAR DENETLENİYOR MU?

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar verdiği yazılı soru önergesinde Tekirdağ Malkara ilçesinde yaşandığı iddia edilen ve kamuoyunda çokça tartışılan çürük inşaat konusunu Bakan Özhaseki’ye sordu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar verdiği yazılı soru önergesinde Tekirdağ Malkara ilçesinde yaşandığı iddia edilen ve kamuoyunda çokça tartışılan çürük inşaat konusunu Bakan Özhaseki’ye sordu. Müteahhit firmanın yaşadığı mağduriyete değinen Avşar, ülke genelinde bu şekilde meydana gelen başka olayların olup olmadığını sordu.

Sözlerinde Tekirdağ ili, Malkara ilçesinde müteahhitlik yapan bir firmanın iddiası ve kamuoyunda da çokça tartışılan olaya yer veren Avşar; “Müteahhit firma, 18 daireli inşaatın betonunu vermesi için bir beton şirketi ile anlaşmıştır, ancak gelen beton çürük olduğu halde bir laboratuvar tarafından sahte evrak ile sağlam gösterilmiş, diğer bir laboratuvarın da EBİS sistemine beton dökülen günleri doğru girmeyip görevini ihmal etmiştir. Daha sonra müteahhit firma, kabası biten inşaatla ilgili bu durumu fark edip Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bildirmiştir. İl müdürlüğü tarafından yeniden yapılan inceleme sonucu betonun kalitesiz olduğu raporlanmıştır. Müteahhit firma, ilerleyen süreçte binaya yıkım kararı verildiğini ve 18 dairelik 2 blok inşaatın yıkımını kendilerinin yaptığını iddia etmektedir.”, şeklinde ifadeler kullandı.

Avşar; “Kamuoyundan ve müteahhit firmadan edindiğimiz bilgilere göre inceleme başlatılmış, bu süreç sonunda taraflara çokta önemli sayılmayacak çeşitli cezalar verilmiş ve müteahhit firmaya da 1 milyon 58 bin TL ceza verilmiştir.”, dedi.

“ÜNİVERSİTELERDEN ALINAN TEKNİK RAPORLAR VE BİLİR KİŞİ RAPORU MÜTEAHHİTTİ DOĞRULAMAKTADIR.”

Avşar, müteahhit firmanın olayın yasal takipçisi olduğu ve Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden teknik raporlar ile savcılık bilir kişi raporu aldığı ve bu raporlarda söz konusu müteahhidi doğrular nitelikte kararlar bulunduğunu söyledi. Avşar, Bununla birlikte müteahhit firma yakın zamanda müteahhitlik belgesinin iptal edilmeye çalışıldığı iddiasını da öne sürdüğünü ifade etti.

Konuyu özetleyen Avşar; “müteahhit firma, prosedüre uygun olarak süreci başlattığını ancak beton şirketleri ve laboratuvarların usulsüz işlemleri sonucu kaba işi biten 18 dairelik projeyi yıkmak zorunda kaldıklarını iddia etmekte ve bunu teknik raporlarla ispatlamaktadır.”, şeklinde konuştu ve Bakan Özhaeski’ye konuyla ilgili sorularını sıraladı

“TEKNİK RAPORLAR VE BİLİR KİŞİ RAPORU DİKKATE ALINDI MI?”

Teknik ve bilirkişi raporlarına değinen Avşar; “Karar verilirken ve söz konusu yaptırımlar uygulanırken Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden alınan teknik raporlar ile savcılık bilir kişi raporu dikkate alınmış mıdır?”, dedi. 

“MEYDANA GELEN ZARARIN TAZMİNİ HUSUSSUNDA BİR İŞLEMİNİZ OLACAK MI?”

Avşar; “İddia edildiği üzere yasal prosedürü uygulayan ve kamuoyunda çokça tartışıldığı gibi sorumlu davranarak söz konusu olayı ortaya çıkaran bahse konu müteahhit firmaya verilen cezanın yanında 2 bloktan oluşan 18 konutun yıkılması sonucu meydana gelen zararın tazmini husussunda bir yaptırımız, işleminiz olacak mıdır?”, şeklinde sorular sordu.

“İLGİLİ FİRMANIN MÜTEAHHİT BELGESİNİN İPTALİ SÖZ KONUSU MUDUR?”

Müteahhitlik belgesinin iptalinin söz konusu olup olmadığını soran Avşar şöyle konuştu; “Müteahhit firma tarafından iddia edildiği üzere ilgili firmanın müteahhit belgesinin iptali söz konusu mudur? Şayet iddia doğruysa gerekçesi nedir?”

“ÜLKE GENELİNDE BENZERİ BAŞKA OLAY YAŞANMIŞ MIDIR?”

Yapı denetim şirketleri ve beton şirketlerinin denetim konusunu hatırlatan Avşar; “Tekirdağ’da ve ülke genelinde benzeri başka olay yaşanmış mıdır? Bu kapsamda yapılmış bir araştırmanız bulunmakta mıdır?”, dedi.

 

 



SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ