DEVA PARTİ İLÇE BAŞKANI KARA: ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMALIYIZ

DEVA PARTİ İLÇE BAŞKANI KARA: ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMALIYIZ

Deva Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara sokak hayvanları ile ilgili çözüm önerileri sundu.

 5 Kasım Cumartesi günü Çerkezköy-Çorlu yolunun Kızılpınar mevkiinde 11 yaşında bir çocuğun kendisine saldıran köpeklerden kaçarken can havliyle yola atlaması sonucu otomobilin altında kalma görüntüsünü üzüntüyle takip ettiğini ifade eden Deva Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sokak hayvanları ile ilgili çözüm önerilerinde bulunan Yunus Kara şunları kaydetti:

“Yaşanan olay bizlere Çerkezköy’de önemli ve çözülmesi gereken bir sorunun olduğunu tekrar hatırlattı. Bu kapsamda Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak Çerkezköy’deki sokak köpekleri ile ilgili var olan sorunları ve çözüm önerilerimizi dikkatinize sunuyoruz.

ORTADA BİR SORUN OLDUĞU GÖZÜKÜYOR

Öncelikle sokak köpeklerinin bizlerle aynı sokakları ve aynı mahalleleri paylaşan birer canlı olduğunu unutulmamasını istiyoruz. Fakat daha önce yaşanan olaylar ve yine geçtiğimiz günlerde bir çocuğun az kalsın ölümüne sebebiyet verecek şekilde yaşanan sokak köpeklerinin saldırısı, ortada bir sorunun olduğunu da gösteriyor. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamamız ve hayvan haklarına uymamız gerektiği gibi kötü ve üzücü olayların yaşanmaması için de önlemler almamız gerekiyor. Bu sorunun çözümü ise Çerkezköy Belediyesi’nin ve diğer yetkili kamu kurum ve kuruluşların akılcı çözümlerinden geçiyor. DEVA Partisi olarak çözüm önerilerimiz ve çözülmemesi halinde nasıl çözeceğimize dair önerilerimiz şu şekilde: Çerkezköy’de kaç sokak köpeği olduğunu, daha çok hangi alanlarda yaşadıklarını, sürüleşmenin hangi yerlerde olduğunu tespit edeceğiz. Sokak hayvanlarının yönetimine dair mevcut aksaklıkları gidermek üzere, en iyi uygulamalardan esinlenerek sürekli yaşam alanlarına sürdürülebilir bir düzen getireceğiz. Saldırganlaşma ve sürüleşme sorununun önüne geçmeyi planladığımız yaşam alanları modelinin sayısını artırarak, ilçemize yakışır koşullarda rehabilitasyon merkezleri açacağız. Bu merkezleri randevu zorunluluğu ve gün kısıtlaması olmadan, tüm gönüllülere açık hale getireceğiz ve bir mobil uygulama ile bu merkezleri takip edeceğiz.

BESLENME NOKTALARI KURACAĞIZ

Hayvanların saldırganlaşmalarını engellemek için uygun alanlarda düzenli beslemenin yapıldığı besleme noktaları oluşturacağız. Restoranların, kafelerin, otellerin ve fabrikaların artan yemeklerini beslenme alanlarına getirmeleri için teşvikler sağlayacağız. Uygulamalara hayvan sever gönüllülerin sistematik katılımını organize edeceğiz. Sokak hayvanlarının saldırganlaşma ihtimallerinden biri olan ‘hayvana karşı şiddeti’ önlemek için de gerekli eğitim ve bilgilendirmelerin küçük yaşlarda başlatılması için çalışmalar başlatacağız. Sokak hayvanları için kısırlaştırma seferberliği başlatacağız. Sokak hayvanlarının takip edilebilmesi için çip sistemi getireceğiz. Veterinerlik hizmetlerine ihtiyaç duyan ancak ulaşamayan sahipsiz hayvanlar için gezici hayvan klinikleri kuracağız. Gezici kliniklerde genel sağlık taramaları, kısırlaştırma gibi işlemleri gerçekleştireceğiz.”