Tekirdağ

Tekirdağ Haberleri

DEPREM SİMÜLASYON TIRI ÇERKEZKÖY’DE

DEPREM SİMÜLASYON TIRI ÇERKEZKÖY’DE

150’ye yakın öğrenciye Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği tarafından deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler konularında bilgiler verildi.

Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği işbirliği ile ‘Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler’ konularında eğitim verilen öğrenciler, daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deprem Simülasyon TIR'ında deprem deneyimini yaşadılar.

Deprem Simülasyon TIR'ı deneyimi öncesinde Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’na gelen Enesler Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Tepe İlköğretim Okulu ve Raif Dinçkök Orta Okulu’ndan 150’ye yakın öğrenciye Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği tarafından Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler konularında bilgiler verildi. Eğitimin arından öğrenciler sırayla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deprem Simülasyon TIR'ına binerek, çök-kapan-tutun tatbikatı yaparak deprem ile ilgili tecrübe kazandılar. 

DEPREM SİMÜLASYON TIRI ÇERKEZKÖY'E GELDİ

Deprem Simülasyon TIR'ının ülke genelinde dolaşarak çocuklara ve yetişkinlere deprem anında yapılması gerekenler hakkında eğitimler verdiğini belirten yetkililer, “TBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na ait Deprem Simülasyon TIR'ı, bugün de Çerkezköy’e geldi. 11.00- 17.00 saatleri arasında öğrencilerimizi ve isteyen vatandaşlarımızı Deprem Simülasyon TIR'ımıza alarak deprem konusunda bilgilendirdik” açıklamalarında bulundu.



Anahtar Kelimeler: DEPREM SİMÜLASYON ÇERKEZKÖY’

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN TEK HANELİ ENFLASYON AÇIKLAMASI

TEKİRDAĞ’DA ANIZ YANGINI

TEKİRDAĞ’DA AYÇİÇEĞİ TARLALARINDAN GÖRSEL ŞÖLEN

TEKİRDAĞ’DA DÖNEL KAVŞAKTAKİ KAZA KAMERADA

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI